Drinić: “Slavija” će biti jača nego ikad

G.S.
Drinić: “Slavija” će biti jača nego ikad

BANjALUKA - U proteklom periodu Grad Banjaluka je mnogo ulagao u sport i rezultati su i te kako vidljivi.

Rekao saradnik za privrednu i regionalnu saradnju  u Kabinetu gradonačelnika Nebojša Drinić.

- Banjaluka voli sport i želimo da njegujemo tradiciju koju naš grad ima, ali i da stvaramo bolje uslove za nove generacije i sve koji se bave sportom. Oko dva miliona i 800 hiljada je uloženo u sport kroz resorno odjeljenje, gdje smo na različite načine i kroz različite programe pomagali sportske organizacije i sportiste.Organizovali smo Akademiju talenata, obuku plivanja za učenike osnovnih škola. Gradimo i dvoranu na Laušu, rekao je Drinić.

Kada je riječ o krupnim investicijama, naveo je značajnu izgradnju multifunkcionalnog objekta za potrebe FK „Naprijed”, projekat na koji je,kaže, izuzetno ponosan.

- Oko 150 mališana trenutno trenira u FK “Naprijed”, a prostorije koje gradimo su im bile zaista potrebne. Željeli smo da im obezbijedimo bolje uslove za rad. Ovaj projekat je pun pogodak koji je naišao na podršku javnosti, kazao je Drinić.

Osvrnuo se i na trenutno stanje u Bokserskom klubu „Slavija” u kojem je član Upravnog odbora.

-Mi ovaj klub, koji je nadaleko prepoznatljiv u regionu, želimo da vratimo tamo gdje i pripada. Postoje ljudi koji su učestvovali u radu „Slavije” i mi želimo da ih uvažimo, ali ne želimo da oni vode klub. Smatram da nisu adekvatni za to, jer su ovaj klub doveli u situaciju u kojoj se sada nalazi. Naša želja je da ga oživimo, omasovimo, da uložimo sredstva kako bi bokseri imali adekvatne uslove za trening – zaključio je  Nebojša Drinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana