Drinić otvorio Međunarodno karting takmičenje: Banjaluka ponovo centar regiona

GS
Drinić otvorio Međunarodno karting takmičenje: Banjaluka ponovo centar regiona

BANjALUKA - Auto-karting klub (AKK) „Banjaluka“, pod pokroviteljstvom Grada Banjaluka organizovao je danas Međunarodno karting takmičenje Nagrada Banjaluke 2024 u Zalužanima.

Održane su trke za Otvoreno prvenstvo Republike Srpske u kartingu, Nacionalni šampionat Srbije  i Otvoreno prvenstvo regiona, a osim domaćih, takmičili su se klubovi iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Takmičenje je otvorio narodni poslanik  i prijatelj AKK Nebojša Drinić koji je poručio da je Banjaluka ponovo pokazala da je grad sporta.

-Banjaluka je danas centar regiona. Napominjem da se ova trka održava unazad nekoliko godina i da su prvi put gradske vlasti prepoznale značaj i važnost ovog sporta i stale uz AKK „Banjaluka“ – istakao je Drinić.

Istakao je da je Banjaluka postala epicentar sportskih dešavanja u Republici Srpskoj, te da Grad Banjaluka podržava karting klub i sve sportske klubove udruženja i entuzijaste koji su naši ambasadori u svijetu.

Predsjednik AKK „Banjaluka“ Radomir Radukić, na čiju je inicijativu organizovano ovo takmičenje, zahvalio je gradskoj administraciji na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem na podršci.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana