Draško Nenadić za “Glas”: Sebe sam iznenadio povratkom u Zvezdu

Dejan Kondić
Draško Nenadić za “Glas”: Sebe sam iznenadio povratkom u Zvezdu

BANjALUKA - Gosti Borca i Banjaluke dva dana bili su rukometaši Crvene zvezde. “Crveno-plavi” i “crveno-bijeli” odigrali su dvije prijateljske utakmice. Prva je završena bez pobjednika 27:27, dok je u drugoj domaćin slavio sa 31:28.

Beograđane je na terenu u prvom susretu predvodio kapiten Draško Nenadić. Odlični lijevi bek u redove tima sa “Marakane” vratio se prije nepune dvije godine. U razgovoru za “Glas Srpske” ističe da je ponosan što poslije oca Velibora i brata Petra i on sa trakom oko ruke predvodi voljeni klub.

- Velika je to privilegija i obaveza da i na terenu i van njega pokažem mlađima kako se odnosi prema grbu i klubu. Nasledio sam tatu i brata. Sad sam ja kapiten, tako da - jako lepa stvar. Kada sam se vratio u Zvezdu negde sam i sam sebe iznenadio. Međutim, poklopile su se klupske i moje lične ambicije. Drago mi je što se nisam vratio kao star igrač, već kao neko ko može da pomogne i u napadu i u odbrani. Za Petra to nije realno, a ćale (Velibor) sve prati - istakao je Nenadić.

Dvije utakmice u “Boriku” protiv Borca dobro će doći Nenadiću i društvu da se spreme za predstojeću sezonu.

- I prošle godine smo igrali dve prijateljske utakmice protiv Borca. Mislim da su Banjalučani odličan rival. Siguran sam da će i njima i nama dobro doći ova dva meča. Što se tiče ekipe, imamo dosta mlađi sastav - rekao je Nenadić.

“Crveno-bijeli”, kako tvrdi njihov kapiten, u sezonu će ući bez nekog velikog imperativa.

- Ne treba da postavljamo neke velike ciljeve, već da idemo od utakmice do utakmice i da rastemo, odnosno koristimo svaku priliku za pobedu. Lično želim da pobedim svaki meč, ukoliko se ukaže prilika da se borimo za plej-of, borićemo se - poručio je Nenadić.

Iskusni bek iza sebe ima bogatu karijeru. Pored Srbije, igrao je u Španiji, Njemačkoj, Sloveniji i Danskoj. Ističe da je Bundesliga daleko iznad svih ostalih.

- Nemačka liga je jako teška, sa svim tim gostovanjima. Igraju se svaki treći dan utakmice, još ako ste u Evropi onda je to skroz lud ritam. Pripreme kreću mnogo ranije, tako da nema vremena da se čovek pošteno odmori, ali kad si u tom ritmu, ipak je to nešto veličanstveno - zaključio je Nenadić.

Uvijek tu za reprezentaciju

Nenadić je povremeni reprezentativac Srbije. Nastupao je za “orlove” na Evropskom prvenstvu 2014. u Danskoj i Svjetskom prvenstvu 2019. godine u Danskoj i Njemačkoj.

- Ostaje žal što nisam postigao nešto sa reprezentacijom, ali uvek sam tu da se odazovem ako selektor pozove - rekao je Nenadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana