Draško Madžar, direktor BL voleja za “Glas Srpske”: Dodik podržao Balkanski kup

Dejan Kondić
Draško Madžar, direktor BL voleja za “Glas Srpske”: Dodik podržao Balkanski kup

BANjALUKA - Ljubitelji odbojke u Banjaluci uživaće od srijede do nedjelje u dvorani “Borik” u istinskom spektaklu. U tom periodu grad na Vrbasu biće domaćin Balkanskog kupa za žene, koji će organizovati BL volej.

Spisak učesnika garantuje dobru igru pod svodovima banjalučkog “hrama sporta” i Banjalučani će uživo moći da gledaju međusobne okršaje pet ekipa, a to su PTT Spor Ankara (Turska), Rabotnički Skoplje (Sjeverna Makedonija), Partizan (Srbija), Dinamo Bukurešt (Rumunija) i domaćin. Sportski direktor BL voleja Draško Madžar istakao je za “Glas Srpske” da su čelnici grada i države stali iza ove priče.

- Moram naglasiti da smo posebno zadovoljni što je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prihvatio poziv našeg počasnog predsjednika Milana Torbice da bude pokrovitelj turnira i predsjednik Organizacionog odbora. Veoma smo zahvalni i Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem na čelu, koji je već preduzeo konkretne korake na podršci ovom takmičenju i grad Banjaluka je zaista stao iza ove lijepe sportske priče - otkrio je Madžar.

Prvi operativac Banjalučanki očekuje dobru posjećenost turnira i sjajnu odbojku, te dodaje da je BVA kup značajan ne samo sa sportskog, već i turističkog stanovišta.

- Prije svega moram da istaknem da smo zaista ponosni što nam je ukazana čast da jedno ovakvo takmičenje organizujemo u našem gradu, dobivši prednost ispred ostalih kandidata. Banjaluka i Republika Srpska su zaslužile jedan ovakav sportski spektakl i mi činimo sve što je u našoj moći da tako i bude. Spremno dočekujemo prve goste i početak turnira. Ovo je veliki logistički poduhvat i mnogo ljudi je uključeno u realizaciju, jer vjerujte da nije nimalo lako samo smjestiti više od 100 gostiju u Banjaluku, a kamoli organizovati sve kako bi turnir protekao na vrhunskom nivou, koji se može vidjeti na najvećim takmičenjima. Naša želja je da ispunimo dvoranu “Borik” i cilj nam je da što više banjalučkih djevojčica koje se bave odbojkom dođu na tribine i vide odlične ekipe na djelu, i da im to bude motiv više da nastave da se bave ovim sjajnim sportom - rekao je Madžar.

Domaćin bez imperativa

Kada je takmičarski dio u pitanju, najveći favorit da ponese titulu pobjednika Balkanskog kupa je turski PTT, a Madžar ističe da domaći sastav nema imperativ rezultata.

- PTT Spor je ozbiljna odbojkaška organizacija koja raspolaže velikim budžetom, to ih čini favoritom broj jedan. Mi smo nešto mlađi nego prošle sezone, ali kostur ekipe je zadržan i siguran sam da su djevojke željne dokazivanja i igre pred svojom publikom. Rezultatski imperativ nemamo, ali daćemo sve od sebe - rekao je Madžar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana