Drago Karalić okupio ekipu Orlova i započeo pripreme: Nema pritiska, samo obaveza

Milan Zubović
Drago Karalić okupio ekipu Orlova i započeo pripreme: Nema pritiska, samo obaveza

BANjALUKA - Novi trener Orlova Drago Karalić obavio je prozivku košarkašica i odradio prvi trening pred novu sezonu koja će, shodno najavama, donijeti mnogo više uzbuđenja, nego je to ranije bio slučaj.

Iskusni stručnjak preuzeo je kormilo banjalučkog tima od Vesne Džuver i prihvatio se posla, a olakšavajuću okolnost predstavlja činjenica da je većina ekipe ostala na okupu tako da se djevojke izuzetno dobro poznaju međusobno, dok s druge strane i on dobro poznaje njih jer je prethodnih sezona vodio gradskog rivala Mladi Krajišnik.

- Pred nama je period u kojem moramo ubrzano raditi jer nas čekaju kontrolne utakmice polovinom mjeseca koje smo morali da zakažemo da bismo što prije došli do neke igre pa ćemo narednih dana biti u ubrzanom ritmu rada. Djevojke su imale mini-program priprema koje je trebalo same da odrade tokom pauze i bile su svjesne da je to neophodno da bi ušle u ove treninge i da bismo mogli da skratimo taj ulazeći dio u te treninge i već od kraja sedmice krenemo sa kontakt-igrom i sa nekim stvarima koje nam poboljšavaju igru - izjavio je Karalić za “Glas Srpske”.

Ostala je većina ekipe i dobro se poznaju što je veliki plus.

- Nova igračica je Dragana Domuzin koja je u ekipi bila prije dvije sezone tako da se dobro poznaju i vidim da između njih vlada dobra atmosfera koja je ostala od prošle sezone. Sad to moramo da nadogradimo, da budemo maksimalno angažovani i spremni na treninzima, kao i pripremama za utakmice te same mečeve. Nadam se da ćemo istrajati na tome kada će voljni moment i želja dati bolje segmente igre- rekao je Karalić.

Ne brine ga mnogo činjenica da je ekipa prošle sezone sva takmičenja na domaćem planu završila bez poraza dok zna da će na regionalnom planu biti mnogo teže gdje će im protivnici biti Zagreb, Ragusa, Trešnjevka, Celje, Partizan, Montana, Beroe i Budućnost. Prvu utakmicu u NjABA ligi odigraće 9. oktobra na svom terenu protiv Celja.

- Nema tog pritiska samo obaveza da odbranimo sve trofeje, Kup Republike Srpske, Kup i prvenstvo BiH. NjABA liga biće mnogo kvalitetnija iduće sezone. Ima više klubova pa će biti više utakmica, a svi su se mnogo pojačali pa moramo biti dobro spremni i dobro mobilni da bismo sve to iznijeli. Cilj nam je da dođemo do završnice, odnosno Fajnal fora i zato nam je potreban kvalitet, ali i kvantitet jer će sezona biti duga i naporna - istakao je Karalić.

Sastav ekipe
Treneru Karaliću asistent će biti Luka Čuković koji je tu funkciju imao i prošle sezone, a za ekipu će igrati Aleksandra Mužević, Ana Pavlović, Hana Predojević, Jana Predojević, Marija Damjanović, Safija Li, Marija Vulić, Danijela Mitrović, Dragana Domuzin, Milica Ignjatić, Gorana Marjanović, Milica Bosnić i Aleksandra Leković.
- Za sada pojačanja u ovom dijelu priprema neće biti iako je uprava u pregovorima sa nekim igračicama - naveo je Karalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana