Draganić: Zaželio sam se rukometa

Darko Dragičević
Draganić: Zaželio sam se rukometa

BANjALUKA - Reprezentativac BiH Vlado Draganić vratio se na parket nakon više od godinu dana pauze. Krilni igrač zaigrao je u dresu matične Hercegovine koja je poražena u Kotor Varoša 26:31.

Draganić je operisao ukrštene ligamente prije devet mjeseci i sad se nakon oporavka vratio na parket. 

- Prva utakmica nakon više od godinu dana pauze. Osjećaj je bolji nego što sam očekivao. Nije bilo straha kada sam počinjao meč. Zaželio sam se rukometa, a srećom oporavak je protekao po planu. Najbitnije je da je povreda prošlost i da mogu da treniram - istakao je Draganić.

On je odlučio da se na parket vrati u dresu Hercegovine i da pomogne mladim saigračima.

- Tu sam da im pomognem kad god budem mogao. Hercegovina ima zaista mladu ekipu koja je veoma talentovana i pokušaću koliko god to bude moguće da im pomognem svojim iskustvom. Oni su na novom početku, sve su domaći mladi igrači iz Nevesinja i sigurno je da se nadam da će neko od njih da napravi dodatni iskorak u karijeri - poručio je krilni igrač.

Rukometaši Kozare ostvarili su prvi trijumf u tekućoj sezoni “m:tel” Prve lige Republike Srpske. Tim iz Gradiške je do cijelog plijena došao u dvorani “Borik” u kojoj su sa minimalnih 27:26 dobili domaći sastav Mladosti.

Prvo poluvrijeme pripalo je banjalučkim rukometašima koji su imali prednost od 15:14. Uzbuđenja nisu izostala ni u nastavku ovog okršaja u kojem su gosti na kraju došli do pobjede do koje su ih predvodili Branko Mišanović sa šest i Kosta Štrbac sa pet pogodaka. U redovima Mladosti učinak od šest golova imao je pivot David Prestaš, dok su po četiri dali Aleksej Bogdanić i Luka Grahovac.

Rezultati 4. kola: Kotor Varoš - Hercegovina 31:26, Slavija - Teslić 26:23, Drina - ORK BL 35:30, Mladost - Kozara (G) 26:27, Kozara (KD) - Derventa igraju 16. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana