Dragana Svitlica, trener Orlova: Pokazali smo zrelost u finalu

Darko Dragičević
Dragana Svitlica, trener Orlova: Pokazali smo zrelost u finalu

BANjALUKA - Dominacija banjalučkih Orlova se nastavlja. Nakon osvajanja Kupa Republike Srpske ekipa Dragane Svitlice je odbranila trofej i u Kupu BiH.

Banjalučanke su tako osvojile treći vezani trofej u ovom takmičenju, te pokazale da su bez premca. U polufinalu su savladale Kozaru 72:51, mnogo lakše nego u finalu Kupa Srpske, da bi zatim u borbi za trofej bile bolje od domaćina Banovića rezultatom 62:49.

Trener Dragana Svitlica je prezadovoljna zbog osvojenog pehara koji će mnogo značiti ekipi.

- Ostvarili smo naš drugi cilj u sezoni - osvajanje Kupa BiH. Pokazali smo da dobro radimo tokom ove sezone, za što smo nagrađeni peharom. Ova mlada ekipa je na finalnom turniru pokazala smirenost u ključnim momentima i zrelost tokom obje utakmice. Napredak je očigledan i to može samo da nas raduje. Sigurno da će nam trofej puno značiti pred iskušenja koja slijede u prvenstvu BiH i da će nam donijeti dodatno samopouzdanje - poručila je Svitlica.

Orlovi su na finalnom turniru ostvarili dvije ubjedljive pobjede i način na koji su odigrali finalni turnir u Banovićima može da raduje stručni štab.

- Odigrale smo sjajno finale. Pohvalila bih publiku, Banovići su bili odličan domaćin i imali su veliku podršku sa tribina, ali su moje djevojke odigrale kvalitetno i izdržale su taj pritisak.  Uspjele su da kontrolišu meč na željeni način i da odigraju dvije kvalitetne utakmice i zasluženo dođu do pehara - kazala je Svitlica.

Banjalučankama sad slijedi borba za još jedan trofej - titulu šampiona BiH, čime bi kompletirale seriju uspjeha u ovoj sezoni. Trenutno su bez poraza u takmičenju, ali se rivali pojačavaju za završnicu, tako da se očekuje velika borba.

- Vidjela sam da se ekipa Lavovi pojačala, a vjerujem da će i ostali timovi to uraditi do plej-ofa. Naravno, sve ekipe koje se budu plasirale u završnicu imaće isti cilj, a to je da osvoje titulu šampiona, a to ćemo pokušati i mi. Imamo maksimalan učinak u prvenstvu, a pred nama je zaista paklen raspored. Nakon dvije utakmice na finalnom turniru Kupa imamo dva meča u dva dana u WABA ligi, zatim domaće prvenstvo pa opet NjABA - dodala je Svitlica.

Banjalučanke su jedino ostale bez šansi da se plasiraju na završni turnir regionalne lige, ali žele da odigraju što bolje preostale mečeve u ovom takmičenju.

Dva meča u Podgorici

Košarkašice Orlova nisu imale vremena ni da proslave osvajanje Kupa BiH na pravi način jer im već slijede dva duela u NjABA ligi. Naime, Banjalučanke će 8. i 9. marta gostovati u Podgorici, gdje će odmjeriti snage sa timom Budućnosti. Prvi meč je u srijedu od 18, a drugi dan kasnije od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana