Dragana Svitlica ponosna zbog osvajanja Kupa Republike Srpske: Nagrada za uloženi trud

Milan Zubović
Dragana Svitlica ponosna zbog osvajanja Kupa Republike Srpske: Nagrada za uloženi trud

BANjALUKA - Petu godinu zaredom pehar Kupa Republike Srpske ne mijenja vlasnika i krasi vitrine Orlova.

U jubilarnom, 30. finalu banjalučki tim stigao ­je do svog petog trofeja ukupno nakon pobjede protiv Kozare rezultatom 80:71. Velika borba viđena je u dvorani “Obilićevo”, a malo je nedostajalo da pehar završi u Gradišci jer su izabranice Mihajla Trivunovića opasno prijetile, u jednom trenutku čak i bile u prednosti.

- Osvajanjem Kupa ostvarili smo jedan od prvih ciljeva u sezoni te predstavlja nagradu za uloženi trud, dok ujedno daje vjetar u leđa za nastavak sezone - izjavila je trener Orlova Dragana Svitlica.

Naglasila je da su obje ekipe priredile spektakl te se srčano borile za trofej.

- Oba tima bila su jako motivisana da dođu do pehara i znali smo da je Kozara rasterećena jer je plasmanom u finale napravila ogroman uspjeh te nije imala šta da izgubi. Dali su svoj maksimum, igrali do posljednje sekunde baš kao i mi, a mi smo im svojom nervozom dali priliku da dođu do pobjede. Imali smo mali pritisak jer je mnogo teže braniti pehar nego ga napadati, ali smo se, na sreću, sabrali na vrijeme, tako da sam zadovoljna prikazanim. Ovo je veliko iskustvo za moj mladi tim koji raste svakom utakmicom - istakla je Svitlica.

Junak finala je plejmejker Orlova Marina Ristić koja je stisla zube i zaigrala u finalu nakon smrtnog slučaja u porodici te meč završila sa 15 poena i deset asistencija. Pratile su je Hana Predojević sa 14 poena i osam skokova i Jelena Tadić sa 13 poena. Na drugoj strani bivša “orlica” Nataša Šobot ubacila je 20 poena, a Zvjezdana Gagić 15.

- Marina je odigrala svih 40 minuta i uspjela je da iznese sav teret na leđima. Sve pohvale za nju - rekla je Svitlica.

Ove srijede Banjalučanke očekuje susret WABA Superlige sa Montanom na domaćem parketu.

- Ritam je izazovan, ali se nikad ne predajemo unaprijed. Idemo po novu pobjedu u WABA ligi - zaključila je Svitlica.

Kup BiH

Finalni turnir Kupa BiH trebalo bi da bude održan 3. i 4. marta. Poznata su tri polufinalista, Orlovi, Kozara i Zrinjski, dok će o četvrtom odlučiti Plej of, Banovići i Čelik. Mjesto odigravanja nije poznato, a trofej brane Orlovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana