Dragan Nikolić, trener košarkaša Borca: “Dugo te, dugo očekujem”

Milan Zubović
Dragan Nikolić, trener košarkaša Borca: “Dugo te, dugo očekujem”

BANjALUKA - Trofej Kupa Republike Srpske stigao je u Banjaluku nakon 14 godina. Košarkaši Borca pobijedili su Leotar u finalu rezultatom 94:86, čime su stekli pravo nastupa na završnom turniru Kupa BiH kojem će sutra i prekosutra biti domaćini.

Banjalučani će u subotnjem polufinalu odmjeriti snage sa Širokim (20 časova) dok će se od 17 sati sastati Igokea - Sloboda. Borac je nastavio sa dobrim partijama ove sezone, kontrolisao igru sve do početka posljednjeg perioda kada su Trebinjci ozbiljno zaprijetili. Tada je zablistao Kosta Kondić. U odsustvu lakše povrijeđenog kapitena Draška Kneževića preuzeo je odgovornost na sebe u ključnim trenucima pa je najzaslužniji što je pehar ponovo u Banjaluci.

- Čestitke Leotaru na sjajnoj borbi i nisu slučajno izborili nastup u finalu Kupa. Hvala i publici koja nas je ponovo podržala kao na ABA turniru i volio bih da bude uz nas protiv Širokog. Preuzeo sam odgovornost u tim momentima, a Draško je taj koji insistira da preuzimam odgovornost. Bitna je pobjeda i da je Kup ponovo u Banjaluci. Biće malo slavlja, malo odmora pa utakmica sa Širokim - rekao je Kondić.

Trener Borca Dragan Nikolić objedinio je trofeje Kupa Srpske u obje konkurencije. Naime, sa košarkašicama Bijeljine bio je šampion 2001. godine.

- Ovaj trofej je Banjaluci s ljubavlju. Do sada nisam pričao i pre 20 godina jedan mladi trener je u ženskoj konkurenciji osvojio jedan pehar u Republici Srpskoj, a danas taj trener nije više mlad i objedinio je titule u muškoj i ženskoj konkurenciji zbog čega sam srećan i zadovoljan. Kup Srpske je vrlo bitan jer su velika ulaganja u sport, ali o utakmici nećemo mnogo da pričamo. Sad možemo da pevamo pesmu Nade Obrić “Dugo te, dugo očekujem” - rekao je Nikolić i zajedno sa igračima zapjevao u holu dvorane.

S druge strane u taboru Leotara bili su ponosni na učešće u finalu tokom kojeg je njihovu igru poremetila treća lična greška prvog plejmejkera Marka Raičevića u prvoj četvrtini. Ujedno, pet minuta prije kraja, pri rezultatu 77:69 ostali su bez trenera Marka Ičelića koji je isključen nakon što je burno reagovao poslije nesportske greške Milanu Lužaiću.

- Imali smo jako tešku utakmicu za vikend, ali smo u drugom dijelu utakmice smogli snage da dovedemo meč u egal. Rane tri greške Raičevića dosta su se odrazile na našu igru. Nismo odreagovali i nismo se dobro snašli, a kada smo se vratili razlika je bila prevelika da bismo je okrenuli. Ostaje žal što nismo bolje započeli susret jer bi utakmica bila mnogo zanimljivija - rekao je član Leotara Božo Đurasović.

Pred početak utakmice minutom ćutanja odata je počast istaknutom sportskom radniku Dušanu Lajšiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana