Dragan Milosavljević, novi košarkaš ekipe iz Aleksandrovca, za “Glas Srpske”: Igokea ima renome i pravi je klub za mene

Milan Zubović
Dragan Milosavljević, novi košarkaš ekipe iz Aleksandrovca, za “Glas Srpske”: Igokea ima renome i pravi je klub za mene

BEOGRAD - Vijest da je Dragan Milosavljević pojačao Igokeu odjeknula je kao bomba u regionu pretposljednjeg dana 2022. godine, a klub iz Republike Srpske doveo jedno od najzvučnijih pojačanja u svoje redove ikada.

Bivši reprezentativac Srbije koji ima srebrnu medalju s Evropskog prvenstva u Turskoj 2017. godine obavezao se na saradnju do kraja sezone i predstavljaće veliko pojačanje za ekipu Dragana Bajića. Svojim kvalitetom i iskustvom donijeće novu dimenziju igre, a Bajić koji muku muči s povredama igrača konačno će imati više opcija na oba kraja terena. Milosavljevićev transfer djeluje kao iznenađenje jer se tome malo ko nadao, a on u razgovoru za “Glas Srpske” spušta loptu na zemlju.

- Moj dolazak ne vidim kao ništa posebno. Čuo sam se sa sportskim direktorom Vukom Radivojevićem i lako smo se dogovorili. Znam da se godinama u Igokei dobro radi o čemu govore rezultati u ABA ligi i Ligi šampiona. Klub ima renome i smatram da je prava sredina za mene te da će od mene imati mnogo koristi. Znam da se muče s povredama igrača. Marija Nakića nema do kraja sezone i još neki su imali povrede, ali smo tu da se skupimo i prokažemo u najboljem svetlu - izjavio je Milosavljević.

Problema s adaptacijom na novu sredinu ne bi trebalo da ima jer mnoge igrače zna već odranije.

- Isti smo narod, volimo košarku, nema jezičke barijere pa je odmah lakše. Ne verujem da će biti nekog prevelikog uklapanja jer poznajem trenera, imam iskustva i vrlo brzo ću pohvatati njegove zamisli - istakao je 33-godišnji Milosavljević koji pokriva pozicije beka šutera i niskog krila.

Propustiće sutrašnju prvu utakmicu baraža za popunu top 16 faze Lige šampiona protiv Hapoel Holona u gostima, dok bi trebalo da debituje iduće sedmice upravo protiv izraelskog tima.

- Nije bilo mogućnosti da me registruju za taj meč pa nisam ni otputovao sa ostatkom tima kojem ću se pridružiti u četvrtak nakon što se vrate iz Izraela, dok u Laktaše stižem dan ranije da se smestim. Hapoel nisam pratio i ne mogu da pričam nešto posebno o njemu, ali ću ispratiti utakmicu i pobliže se upoznati kada budemo imali analizu pred meč - rekao je Milosavljević.

Ipak, mnogo zanimljiviji debi za novi klub u ABA ligi biće protiv bivšeg kluba. Shodno rasporedu regionalnog takmičenja protiv Mege trebalo bi da igra 14. januara, jer je pomjeren meč Aleksandrovčana s Mornarom.

- Ni manje ni više, prva utakmica čeka me protiv Mege. I meni je to bilo malo smešno, ali šta da se radi. Moći ću novom treneru da dam neki savet, ako bude pitao, mada se on dobro poznaje s Markom Baraćem s kojim sam imao odličnu saradnju. Pun je razumevanja i mnogo mi je pomogao kada sam stigao u Megu - kazao je Milosavljević.

Dvorana u Laktašima dobro je poznata nekadašnjem kapitenu Partizana jer je tu igrao nekoliko puta. Najbolje se sjeća 2013. godine i Fajnal fora ABA lige kada je sa “crno-bijelima” podigao trofej.

- Lepe uspomene me veću za Laktaše jer smo tu osvojili ABA ligu i to pre deset godina koje prođoše za tren. Bila je to najlepša sezona u Partizanu. Generalno smo kao ekipa imali odličnu atmosferu, bili smo mladi i ta titula bila je krupna stvar za nas - naglasio je Milosavljević.

Tada je u finalu bio bolji od Crvene zvezde za koju je igrao Vuk Radivojević s kojim će sada da sarađuje.

- Dobro se sećam toga. Igrati protiv Vuka bilo je izuzetno teško jer je uvek važio za tvrdog igrača pa je bilo puno borbe na terenu. Sjajan je momak i znam da je­ zbog svoje borbenosti bio uzor mnogim mlađim košarkašima, a verujem da je sada borben kao funkcioner - zaključio je Milosavljević.

Prosjek i karijera

Milosavljević nije igrao u prvom susretu ova dva tima ove sezone kojeg je Igokea dobila. Za Megu je u drugom mandatu odigrao devet utakmica ABA lige i tokom 28,4 minuta na parketu prosječno je bilježio 12 poena, 5,4 skoka i 3,2 asistencije. Ranije je nastupao za kruševački Napredak, kragujevački Radnički, Partizan, Albu, Unikahu, Megu, Bursaspor i Fuenlabradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana