Dragan Jović po treći put najbolji tekvondo trener na svijetu

Tanjug
Dragan Jović po treći put najbolji tekvondo trener na svijetu

RIJAD - Trener tekvondo kluba Galeb i selektor reprezentacije Srbije Dragan Jović proglašen je za najboljeg trenera na svijetu u 2022. godini.

Jović je priznanje, uvedeno 2014. godine, zaslužio treći put, nakon što je najbolji bio i 2017. i 2021.

Jović je dobio skoro dvostruko veći broj glasova od drugoplasiranog u izboru, a presudili su rezultati njegovih takmičarki i takmičara na Svjetskom prvenstvu.

Nadica Božanić, Tijana Bogdanović i Mahdi Hodabahši osvojili su dvije zlatne i jednu bronzanu medalju.

Hodabahši je bio i u užem izboru za najboljeg takmičara u 2022. godini, ali je priznanje pripalo Italijanu Simoneu Alesiju.

U konkurenciji žena najbolja u 2022. godini je Tajlanđanka Panipak Vongpatanakit.

Nagrade su dodeljene u Rijadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, na Tekvondo Gala priredbi, organizovanoj povodom završetka sezone.

-Drage kolege, sportisti, sudije, svi koji ste učestvovali, hvala na glasovima.Velika je čast stati pred vas danas i dobiti ovo sjajno priznanje od najboljih u našem sportu. Učiniću sve što mogu i znam da nastavim da naš sport promovišem na najbolji način - izjavio je Jović.

Zahvalio je i svojim učenicima, jer su ga njihovi rezultati nominovali za ovo priznanje i te svom timu profesionalaca koji radi na svim detaljima da bi srpski i sportisti bili najbolji.

-Posebno hvala mojoj porodici, najvećoj podršci koju imam - poručio je Jović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana