Dragan Bajić vraća se na klupu Igokee protiv FMP-a: Za pobjedu potrebno više od maksimuma

Milan Zubović
Dragan Bajić vraća se na klupu Igokee protiv FMP-a: Za pobjedu potrebno više od maksimuma

LAKTAŠI - Trener Igokee Dragan Bajić vraća se na klupu ekipe poslije pauze od mjesec i po zbog oporavka od operacije diskus hernije.

Zajedno sa svojim igračima večeras od 18 časova ugostiće FMP u odgođenom susretu 15. kola i tražiće pobjedu kojom bi se vratili na pobjednički kolosijek. Desetodnevna pauza sredinom januara ostavila je teške posljedice na ekipu koja je totalno ispala iz ritma i sada pokušava da vrati formu te ostane u igri za plej-of. Igokea je šesta na tabeli sa skorom 8-8, dok FMP drži poziciju ispred sa deset pobjeda i pet poraza.

- Igrali smo sa njima u pripremnom periodu i izgubili u prvom dijelu sezone, tako da imam maksimalan respekt prema ekipi i radu kolege Nenada Stefanovića. Imaju sjajan rezultat, igraju timski, pokazuju dozu karaktera od prvog do zadnjeg igrača. Moraćemo biti dobro fokusirani na zadatke koje stavimo pred sebe te biti iznad svojih mogućnosti da ih poštujemo i upišemo pobjedu. Očekujem reakciju tima. Momci su svjesni da nije lako gubiti, ali moramo uzeti u obzir sva dešavanja. Svi oni “ginu” za dres, daju maksimum sebe i vjerujem da ćemo bilježiti bolje rezultate kada uđemo u formu - naglasio je Bajić.

Dok je bio odsutan ekipa je ostala bez Markela Starksa, koji je pojačao redove Fenerbahčea.

- Odlaskom Starksa naš tim nije više toliko moćan koliko je bio sa njim. Imao sam ambiciju da izborimo plej-of i sada će nam biti otežan put do cilja. Ipak, po prirodi sam borac i čovjek koji se ne predaje nijednog momenta, što želim da prenesem na ekipu i pokušaću izvući maksimum iz ovog momaka. Nadam se da se možemo dokopati mjesta među šest najboljih ekipa, što bi bio veliki rezultat, s obzirom na to da smo oslabljeni u nastavku sezone - istakao je Bajić.

Aleksa Radanov dobro poznaje sistem rada FMP-a, jer je nekada nosio dres ekipe iz predgrađa Beograda.

- Stiže nama ekipa iz plej-of zone koja je izgubila nekoliko mečeva na početku drugog dela sezone, što će promeniti njihov pristup utakmici, baš kao i naš. Pobeda je potrebna nama i njima, tako da moramo dati maksimum da se vratimo na pobednički kolosek. Moramo se skupiti i pokazati da su neki porazi čista slučajnost te podići naš nivo igre koju smo imali u prethodnom periodu - kazao je Radanov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana