Dragan Bajić trener Igokee: Zanimaju me samo pobjede

Dejan Marić
Dragan Bajić trener Igokee: Zanimaju me samo pobjede

LAKTAŠI - Pobijediti Cibonu i gotova stvar! Tako bi se najtačnije mogla definisati ambicija košarkaša Igokee u večerašnjem okršaju sa zagrebačkim “vukovima” (18 časova), u kojem pobjedom mogu staviti šlag na tortu još jedne izuzetno uspješne sezone.

Učenici Dragana Bajića će, naime, u slučaju trijumfa i drugu godinu zaredom izvaditi vizu za plej-of ABA lige, što je veliki uspjeh ako se uzme u obzir kakvi sastavi im u ove dvije sezone gledaju u leđa.

“Igosi” će, doduše, 99 odsto zaigrati u doigravanju i u slučaju negativnog rezultata u “Draženovom domu”, ali bi pobjedom stavili pečat i matematički obezbijedili jednu od prvih šest pozicija.

Tako bi na najbolji mogući način krunisali uspješnu kampanju koja je mogla da bude još i bolja da na prelazu sa stare na novu godinu ekipu nije “pokosila” korona. U tom periodu Igokea se oprostila i od Lige šampiona, ali se ekspresno vratila na trijumfalni put i večeras ima priliku da zaokruži još jednu pozitivnu priču.

- Samo nas još teorija dijeli od plasmana u plej-of. Kao trener ne želim da se bavim matematikom, želim samo da pobjeđujem. Očekuje nas težak meč, jer je Cibona jedan od najtalentovanijih timova regiona. Dolaskom trenera Gašpera Okorna Zagrepčani su zabilježili odlične rezultate, u pozivnoj su seriji koja im je donijela mnogo samopouzdanja - umjereni je optimista trener Bajić.

Ono što ohrabruje njega i saradnike jeste podatak da je tim nakon slavlja nad SC Derbijem imao sedmicu dana da se spremi za zagrebačku bitku.

- Da bismo s treninga na teren prenijeli ono dobro što smo radili moramo da budemo skoncentrisani i fokusirani na te zadatke. Ako to uspijemo možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Imamo problema sa povredama, tako da ne znamo ni sa kojim ću sastavom nastupati. Bez obzira na to, očekujem dobru reakciju svih igrača - zaključio je Bajić.

Antabia Voler, igrač Igokea m:tel.

- Cibona je odličan i mlad tim, niko ga nije lako pobijedio. Rivali voli da trče, a mi moramo da budemo spremni da izvršimo zadatke koje smo pripremali - oprezan je sjajni šuter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana