Dragan Bajić nije previše razočaran eliminacijom u plej-ofu ABA lige: Namjerili smo se na bolji tim

Milan Zubović
Dragan Bajić nije previše razočaran eliminacijom u plej-ofu ABA lige: Namjerili smo se na bolji tim

LAKTAŠI - Časnim porazom od Cedevita Olimpije košarkaši Igokee oprostili su se od ABA lige za ovu sezonu.

Pred svojim navijačima izabranici trenera Dragana Bajića nisu uspjeli da izbore majstoricu baraža plej-ofa, a ekipa iz Ljubljane pokazala je da je bolja u ovom trenutku, slavila je sa 2:0 u seriji te će u polufinalu igrati protiv Crvene zvezde, dok drugi polufinalni par čine Partizan i Budućnost. Igrači Igokee dali su sve od sebe da izbore još jedan meč i još jednom odu u glavni grad Slovenije, ali nisu uspjeli iako su sredinom treće četvrtine vodili sa osam poena prednosti (53:45). Tada je do izražaja došao individualni kvalitet protivnika, prvenstveno Džejkoba Pulena, Melvina Edžima i Jogija Ferela, koji su bili nezaustavljivi i napravili preokret za četvrto slavlje ove sezone nad istim rivalom.

- Sezona je mogla biti i bolja, ali i gora. Zadovoljan sam kada sagledamo sve stvari. Opet smo se dokopali plej-ofa, a četiri ekipe ispred nas uložile su mnogo više finansija. Mi smo držali korak iza njih, što je velika čast. U ovoj seriji namjerili smo se na kvalitetniji tim koji u posljednja četiri mjeseca igra jako dobru košarku. Trebalo je uložiti mnogo napora da se prođe ta prepreka, ovog momenta to nismo uspjeli - istakao je Bajić.

Najboljem igraču Igokee Daliboru Iliću ovo je najvjerovatnije bio posljednji meč u ABA ligi, jer će se tokom ljeta skoro sigurno otisnuti u inostranstvo.

- Stvarno ne znam da li je ovo bila moja posljednja utakmica. Ne razmišljam u tom pravcu i gledam da završim ligu BiH pa ćemo onda pričati o tome - rekao je Ilić.

Ponovo je bio prvo ime ekipe, ali njegov novi dabl-dabl učinak (16 poena, 12 skokova) nije donio trijumf ekipi koja je bila lišena pomoći plejmejkera Darka Talića koga muči povreda noge.

- Popravili smo sliku u odnosu na prvu utakmicu, ali nismo bili dovoljno fokusirani na zadatke u odbrani koje je trebalo da obavimo što je na kraju pokazao rezultat. Naš trud nije bio dovoljan da pobijedimo i vratimo seriju u Ljubljanu. Imali smo šansu u drugom poluvremenu i činilo se da smo na dobrom putu da pobijedimo, ali nešto nam je nedostajalo. Hvala navijačima koji su došli da nas podrže i bili vjetar u leđa. Moglo je biti bolje, ali i gore tako da smo zadovoljni sezonom jer smo drugu zaredom igrali plej-of mada ostaje žal za polufinalom. Završili smo sa ABA ligom i okrećemo se prvenstvu BiH - naglasio je Ilić.

Već večeras od 19 časova Igokea će u Ligi BiH ugostiti Sparse, a u nedjelju Borac (19).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana