Dragan Bajić ljut nakon teškog poraza od Studentskog centra: Ko ne bude slušao - zna se

 Milan Zubović
Dragan Bajić ljut nakon teškog poraza od Studentskog centra: Ko ne bude slušao - zna se

PODGORICA - Košarkaši Igokee nisu uspjeli da s pobjedom u džepu dočekaju novogodišnje praznike i neće po dobrom pamtiti gostovanje Studentskom centru u 13. kolu ABA lige.

Aleksandrovčani su poraženi rezultatom 85:104, što je bio četvrti neuspjeh u nizu na svim frontovima, pa su sada na skoru 5-8. Nedostatak energije kod izabranika Dragana Bajića bio je jasno vidljiv. Iscrpljenost od susreta s Partizanom došla je na naplatu, tome je kumovala i kratka klupa što se vidjelo po broju primljenih poena što ranije nije svojstveno ekipi koju Bajić trenira.

- Čestitam Studentskom centru koji je došao na ovu utakmicu za razliku od moje ekipe. Teške utakmice protiv Partizana i Bahčešehira, veliko emotivno i fizičko pražnjenje, dva poraza, težak put za Podgoricu, mogu biti razlozi ovako loše reakcije. Postojali smo samo prvu četvrtinu, iako je i tu bilo loših reakcija. Može postojati umor, ali me brine odnos pojedinaca. Napravićemo analizu, jer ovo je prvi poraz gdje nas je neko nadigrao i debelo pobijedio. Moramo biti odgovorni prema poslu i ljudima koji me plaćaju. Isto tražim od igrača, a sada to nije postojalo. Onaj ko ne bude izvršavao svoje obaveze, biće promijenjen. Nekad i ovakvi porazi mogu dobro doći da se ekipa otrijezni - naglasio je Bajić. 

Njegov tim je odmarao juče, danas nastavio s treninzima, a već 4. januara gostuju Hapoel Holonu u prvom meču baraža za top 16 fazu Lige šampiona.

- Svi Igokeu gledaju kroz start sezone kada su tu bili Nakić, Talić i Stivens. To je potpuno drugi tim. Znajući sve probleme proteklog mjeseca, da igramo dva takmičenja s kratkom rotacijom i da imamo igrače koji nemaju kapacitet da to iznesu, mora prosto doći do ovoga. Lično nisam zadovoljan. Sigurno je mogla biti pobjeda ili dvije više, ali sve je to posljedica onoga što nam se dešava u proteklom periodu. Tim je izgledao ozbiljno na startu i imao sam mnogo samopouzdanja. Međutim, desila se povreda Nakića, ostali smo bez Stivensa i to se osjeti u utakmicama. Nije moj stil da igram na veći broj poena, ali sada moram juriti. Nernadžić će imati pravo igrati drugi dio sezone pa će nam donijeti širinu i iskustvo - kazao je Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana