Dončić igra sam – Finiks dominantno do 2-0

GS
Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Finiks Sansa savladali su Dalas Meverikse 129:109 i poveli 2-0 u seriji druge runde NBA plej-ofa.

Mevsima nije pomoglo još jedan sjajan nastup Luke Dončića sa 35 poena (13/22 iz igre, 5/10 trojke) uz 7 asistencija i 5 skokova jer je ostatak startne petorke postigao samo 31 poen.

S druge strane, Sanse je "nosio" sjajni bekovski tandem Buker-Pol sa ukupno 58 poena. Devin Buker je postigao 30 (11/29) uz po 4 skoka i asistencije, dok je Kris Pol dodao 28 (11/16) uz 8 proigravanja i 6 uhvaćenih lopti.

Pol je bio jednostavno nezaustavljiv u posljednjoj četvrtini u kojoj je ubacio polovinu svojih poena. Iako ima 37 godina bukvalno je sam riješio utakmicu za 11. uzastopnu pobjedu Sansa nad Mevsima.

"Samo treba da prioneš na posao. Sve se svodi na rad. Ne možeš prevariti igru. Moraš raditi na snazi i kondiciji, moraš dizati tegove, moraš imati odmor, moraš vježbati šut. Kad uradiš to, živećeš sa rezultatima", objasnio je Pol svoju dugovječnost.

Njegov saigrač Buker je ostao bez riječi koje može da iskoristi da opiše Polovu igru u posljednjem periodu.

"Vi mi recite, gledali ste istu stvar kao i ja. Impresionira svaki put kada ga gledate, ali nas ne iznenađuje. To je jednostavno želja za pobjedom", rekao je Buker.

Meveriksi su parirali Sansima u prvom poluvremenu, štaviše, vodili su 60:58 posle prva 24 minuta, ali su Sansi brzo preokrenuli serijom trojki u trećem periodu i pred posljednji kvartal vodili 89:83.

Tada je na scenu stupio Pol i preuzeo kontrolu na utakmicom. Pogodio je šest uzastopnih šuteva iz svake moguće pozicije, od trojke preko poludistance do poloaganja.

Iako žestoki, Meveriksi nisu imali odgovor. Na kraju je Buker "spakovao" par trojki za nedostižnih 114:95 sredinom četvrtine.

"Imamo dobre igrače. Volio bih da vam kažem da sjedim i pomjeram šahovske figure, ali imamo dobre igrače koji pogađaju šuteve", objasnio je ukratko snagu Sansa trener Monti Vilijams.

Serija se sada seli u Dalas, treći meč na programu je u noći između petka i subote po našem vremenu, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana