Domaljevac savladao Borac (3:0) u prvom susretu polufinala Kupa BiH

Dejan Kondić
Domaljevac savladao Borac (3:0) u prvom susretu polufinala Kupa BiH

BANjALUKA - Odbojkaši Domaljevca stekli su prednost u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa BiH protiv Borca pošto su u prvom susretu u Boriku slavili sa maksimalnih 3:0 (25:20, 25:20, 25:19).

Izabranici Miše Marjanovića odigrali su jedan od lošijih mečeva ove sezone. Nekako letargično i bez potrebne energije “crveno-plavi” su se suprotstavili vodećoj ekipi Premijer lige kojoj je sada u revanšu naredne srijede potreban samo jedan set da izbori završnu predstavu najmasovnijeg takmičenja. Borčev trener svjestan je da je ovo samo prvi od tri okršaja ova dva kluba u sedam dana i dodaje da će njegovi igrači biti bolji u preostala dva, u nedjelju u prvenstvu i u kup revanšu.

- Domaljevac nas je totalno nadigrao. Svoju šansu smo imali u drugom setu, međutim, nismo mogli da zaustavimo njihovog korektora Filipa Nedića. On nam je pravio najveće probleme. Mislim da možemo puno bolje, nismo ispoštovali dogovor prije meča. Imamo još dvije utakmice sad s njima, pokušaćemo da se konsolidujemo i napravimo što bolje rezultate u oba ta duela - rekao je Marjanović.

Kapiten Banjalučana Borko Ilić svjestan je da njegovi saigrači i on mogu mnogo bolje. Poručuje da će to i pokazati u naredna dva okršaja sa timom iz Posavine.

- Težak meč za nas. Iza nas su i te mini-pripreme koje smo imali, gdje nam se dosta igrača ispovređivalo. Malo smo ušli u neki lošiji ritam, bez obzira na trijumf protiv Jedinstva u minulom prvenstvenom kolu. I tu smo imali dosta oscilacija. Nadam se da ćemo tamo dati 150 odsto, da pokušamo napraviti čudo. Ništa nije nemoguće. Dugo godina smo igrali neizvjesne utakmice s njima, tako da se nadam da možemo i sada da im ispariramo - poručio je Ilić.

U redovima pobjednika vidljivo je bilo zadovoljstvo zbog pobjede. Međutim, trener Domaljevca Zlatko Ivić podvlači da je ovo bilo samo prvo “poluvrijeme” i da nema opuštanja.

- Borcu nije išlo ništa od ruke, a moji momci su odigrali dosta dobro, pogotovo Nedić na dijagonali. Lijep je osjećaj, napravili smo mali korak i bez obzira na ovaj rezultat, moramo biti oprezni pred revanš - zaključio je Ivić.

Radnik nadigrao Bosnu

Odbojkaši bijeljinskog Radnika jednom nogom su u finalu Kupa BiH. Izabranici Vladimira Šarenca su u drugom polufinalnom okršaju pobijedili Bosnu u Sarajevu sa 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:15). Revanš je u utorak, 14. februara, u bijeljinskoj dvorani Gimnazije “Filip Višnjić”. Početak je u 17.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana