Dobrijević prvi put ulazi u oktagon: Domaća publika veliki motiv

Darko Dragičević
Dobrijević prvi put ulazi u oktagon: Domaća publika veliki motiv

BANjALUKA - Kik-bokser Stefan Dobrijević imaće debi u MMA na Fajt najtu 18 i to pred svojim navijačima u Sportskoj dvorani “Borik”. Njegov protivnik biće Miloš Janičić koji je mnogo iskusniji i u dosadašnjih 20 borbi ima 17 pobjeda.

Dobrijević će nastupiti u disciplini kik-boks sa malim rukavicama i u dobroj je formi.

- Nemam tremu pred borbu iako je rival najkvalitetniji u dosadašnjoj karijeri. Sigurno je da će ovo biti veliki izazov za mene jer se prvi put srećem sa ovom vrstom borbe. Mislim da će mi kik-boks u malim rukavicama svakako ići odlično. Ukoliko budem na svom nivou, trijumf neće izostati. U odličnoj sam formi i imaću dodatni motiv. Nastupam pred svojom publikom i to je za mene privilegija. Ne sumnjam u dobru podršku sa tribina “Borika”  pa jedva čekam da  meč počne. Treneri su uradili svoj dio posla, spremili taktiku za rivala, a nastojaću da budem što bolji u kavezu. Protivnik je iskusniji i ima širi gard, ali vjerujem u sebe - rekao je Dobrijević.

Trener Denis Marjanović vjeruje u svog borca.

- Stefan je u odličnoj formi nakon što je osvojio titule šampiona BiH i Balkana u kik-boksu. Nastup na FNC-u će za njega biti veliki izazov i sigurno da imamo ambicije i u ovom takmičenju. Za njega je ovo prvi nastup u kavezu u disciplini kik-boks sa malim rukavicama, tako da mora da se malo privikava na nova pravila i uslove. Raduje kvalitetan rad i uz pravi pristup  nadamo se najboljem - istakao je Marjanović za “Glas Srpske”.

Svakako najveći problem za mladog borca je činjenica  da mu je ovo debi u kavezu.

- Nastojali smo ga što bolje i psihički pripremiti da ne podlegne pritisku. Stefan je jedini domaći takmičar. Boriće se pred domaćom publikom i sigurno mu je to dodatni motiv da se pokaže, ali mora da bude  maksimalno koncentrisan na rivala, koji je puno iskusniji u ovoj vrsti borbe. Pokušaćemo da iskoristimo segmente u kojima smo bolji. Tu, prije svega, mislim na činjenicu da Dobrijević ima kvalitetnije udarce nogama i koljenom. Takođe, treba  da iskoristimo činjenicu da je viši, a ne bih otkrivao čitavu taktiku za duel - dodao je Marjanović.

Glavna borba večeri na FNC 18 je Marko Bojković - Arlen Ribeiro, a pored njih će se još sastati: Tomo Spahović - Patrik Rogož, Ivan Sičaja - Teo Saldana Smit, Veljko Aleksić -Antonio Budimir, Milenko Stamatović  - Karlos Eduardo, Nikola Đurđev - Pav Sahota te Frano Brnada - Nikolae Giska.

Borba između Davida Travničeka i Uroša Vesića je otkazana. Razlog je činjenica da Austrijanac nije uspio da smanji kilažu.

Incident na vaganju

Vaganje boraca nije moglo proći bez incidenta. Naime, trener Majka Bojkovića Ivan Đorđević Icko ušao je u verbalni konflikt sa Milošem Janičićem koji će biti rival domaćem borcu Dobrijeviću. Icko je burno odreagovao na prozivke, a zatim gađao Miloša flašom, na šta je Janičić odgovorio psovkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana