Dobojski tim nije izdržao u Osječanima: Promašaji skupo koštali

Darko Dragičević
Dobojski tim nije izdržao u Osječanima: Promašaji skupo koštali

DOBOJ - Rukometaši dobojske Sloge nisu uspjeli da iznenade šampiona Izviđač na “svom terenu” u Osječanima. Hercegovački klub je slavio 30:23, iako je na poluvremenu rezultat bio neriješen 14:14.

Dobojski tim je odigrao odlično prvo poluvrijeme, ali su brzopletim šutevima u nastavku razbranili Harisa Suljevića, koji je imao 26 odbrana na meču te omogućio svojim saigračima da dođu do laganih golova i sigurnog trijumfa.

Sloga se držala sve do finiša meča, a onda je Izviđač iskoristio širinu u igračkom kadru i u posljednjih pet minuta došao do ubjedljive pobjede.

Bek dobojskog tima Stanko Stanković istakao je da je realizacija bila veliki problem u ovom derbiju.

- Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme u kojem smo držali priključak sa šampionom. Nisu oni odigrali puno bolje u nastavku, ali je do izražaja došla naša brzopletost u napadu. Ishitreno smo šutirali u nekim situacijama, puno smo griješili u napadu i imali puno promašaja. Razbranili smo njihovog golmana Suljevića i Izviđač je to znao da kazni. To nam se nažalost ponavlja u nekoliko mečeva. Do izražaja je došlo njihovo evropsko iskustvo i širina u igračkom kadru. Rezultat je previsok ako se vidi kompletan meč - istakao je Stanković koji je bio drugi strijelac Sloge sa pet golova.

Dobojski tim je trenutno na devet osvojenih bodova. Do kraja jesenjeg dijela sezone imaju još dva meča.

- Sigurno je da želimo da popravimo svoj bodovni saldo i plasman na tabeli. Prošle sezone smo u čitavoj sezoni imali samo dva poraza na domaćem parketu, dok smo u ovoj već doživjeli četiri, što je previše. Želimo da što bolje završimo ovaj dio prvenstva pa da se konsolidujemo za nastavak šampionata, kako nam se ne bi ponavljale ove greške koje smo činili. Imali smo odličan start, ali onda je do izražaja došao umor zbog kratke rotacije - poručio je Stanković.

Leotar pao u Maglaju

Rezultati 11. kolo: Goražde - Krivaja 26:27, Sloga - Izviđač 23:30, Konjuh - Gračanica 28:37, Maglaj - Leotar 29:24, Vogošća - Borac 31:30. sinoć: Sloboda - Čapljina. Slobodna Hercegovina Plasman: Gračanica 17, Borac 15, Vogošća 14, Izviđač 13, Krivaja 13, Leotar 11, Sloga 9, Konjuh 9, Sloboda 8, Maglaj 8, Goražde 5, Hercegovina 4, Čapljina 0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana