Do bronze s polomljenim nosom

D.D.
Do bronze s polomljenim nosom

PODGORICA - Najbolji sportista Republike Srpske u Izboru “Glasa Srpske” i član džudo kluba Leotar Božidar Vučurević osvojio je bronzanu medalju na Evropskom kupu za seniore u Podgorici.

Vučurević je imao pet izuzetno zahtjevnih mečeva, u kojima je ostvario četiri pobjede. Nakon što je osvojio titulu šampiona Balkana, sad je nastavio sa uspjesima i pokazao da je povreda prošlost. U  prvom duelu poražen je od Vojina Mandića iz Srbije, ali je do bronze došao u repasažu. Savladao je prvo Vidoja Golubovića iz Crne Gore, zatim Mohaba Elnahasa iz Kanade. Zatim je bio bolji  od Lovre Mrkovića iz Hrvatske i na kraju je u borbi za medalju savladao Stevana Nikčevića iz Crne Gore. Uspjeh je veći ako se zna da je od druge borbe nastupao s polomljenim nosom.

- Ovaj uspjeh predstavlja još jedan korak naprijed. Zadovoljan sam rezultatima iako sam se nadao zlatu jer sam odlično radio. Ovakvi turniri su od ključnog značaja za sticanje iskustva i pripremu za još veće buduće izazove na međunarodnoj sceni. Nažalost. u prvoj borbi sam poražen zbog svoje greške iako sam bio  u prednosti. Mandić je iskoristio nepažnju da slavi. Nisam klonuo duhom jer sam  znao da sam odlično spreman. Ipak, u drugoj borbi sam polomio nos. Ni to me  nije pokolebalo, slavio sam sa dva vazarija. Nakon toga sam nastavio u istom ritmu i ispunio cilj. Tempirali smo formu za ovaj kup i prvenstvo Balkana, tako da smo ostvarili željene rezultate. Srećom, ni povreda nosa nije teže priroda, nekoliko dana ću samo trenirati bez borbi  -poručio je Vučurević.

Evropski kup u Podgorici okupio je vrhunske džudiste iz cijele Evrope, a Božidarovo postignuće još jednom potvrđuje njegov kvalitet i posvećenost sportu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana