Đurović: Sara Lučić najavila uspješnu sezonu

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC - Atletičarka sokolačkog "Glasinca" Sara Lučić osvojila je prvo mjesto u skoku uvis na Međunarodnom atletskom mitingu u Baru, gdje je preskočila 181 centimetar.

Trener kluba Neđo Đurović rekao je Srni da je Lučićeva na početku sezone najavila dobre rezultate i da je na "prvomajskom mitingu" istakla kandidaturu za Mediteranske igre za takmičare do 23 godine koje će biti održane u septembru, te očekuje dobre rezultate i na ovom i na drugim takmičenjima.

"Atletska sezona je tek počela i naša atletičarka je krenula dobro, očekujemo da će postići rekord Republike Srpske od 183 centimetra, koji je njen, a ovaj put je nedostajalo malo sportske sreće da nastupom na zvaničnom takmičenju preskoči 184 centimetra, što je uspjela u skoku van konkurencije", naveo je Đurović.

Đurović je naglasio da je Lučićeva u Baru proglašena drugom atletičarkom po vrijednosti rezultata u skakačkim disciplinama, a dobila je i nagradu. Sokočanka Sara Lučić je reprezentativka BiH, prvak u skoku uvis Srpske i BiH, višestruki učesnik Balkanskog prvenstva za seniore, odnosno seniorke, učesnik Evropskog prvenstva do 23 godine, te ekipnog prvenstva Evrope grupe C na Kipru, gdje je osvojila treće mjesto.

Međunarodni atletski miting održan je u Baru 1. maja uz učešće 200 takmičara iz 11 evropskih zemalja, u organizaciji Atletskog kluba "Mornar".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana