Đorđo Racković o istorijskom nastupu RK Višegrad u ligi BiH

Darko Dragičević
Đorđo Racković o istorijskom nastupu RK Višegrad u ligi BiH

VIŠEGRAD - Rukometaši Višegrad HED-a osvojili su istorijski prvi bod u prvenstvu BiH. Ekipa trenera Željka Jaćimovića odigrala je neriješeno protiv favorizovane Slobode na svom parketu 30:30 i tako se na najbolji način predstavila u elitnom rangu.

Višegrađani su pokazali da imaju šta da pokažu u prvenstvu BiH i nijednog momenta se nisu predavali. Mogli su da dođu čak i do pobjede jer su imali napad za trijumf koji nisu realizovali. 

Najefikasniji kod domaćih bili su Đorđo Racković sa šest, Veljko Kubarović je dodao pet, a Lazar Racković i Damjan Pecikoza su dali po četiri gola.

Prvo ime susreta u redovima Slobode bio je Faris Čolaković sa devet postignutih golova.

- Izuzetno važan bod za našu ekipu koja je pokazala karakter i borila se tokom svih 60 minuta. Odlično smo spremili utakmicu, odigrali veoma kvalitetno. Za nas će ovo da bude veliki motiv za nastavak prvenstva jer smo  pokazali da nijednoj ekipi koja dođe u Višegrad neće biti lako protiv nas. Čak ni onim timovima koji se bore za titulu. Sve te ekipe mogu da pokleknu kod nas. Ovaj meč je samo pokazao da se kod nas dobro radi i da imamo šta da pokažemo u prvenstvu BiH te će biti dodatni motiv da i u narednim mečevima nastavimo u istom ritmu i da se borimo do kraja - istakao je Đorđo Racković.

Susret je prokomentarisao i trener Slobode Mirko Mikić.

- Bez obzira na postignutih 30 golova napad nije bio toliko dobar i smatram da nismo bili prodorni. Sve što smo postizali golova, postizali smo ili s krila ili šutem van devet metara. Nisam zadovoljan napadom, ali generalno mislim da je odbrana podbacila. Ne potcjenjujući Višegrad, smatram da smo morali bolje odigrati defanzivno, primili smo već drugu utakmicu zaredom 30 golova. Odbrana je bila mnogo bolja u pripremnom periodu. Povrijedili su nam se važni igrači za odbranu, neki igrači su odigrali slabije nego što su igrali ranije, nemamo defanzivnu širinu, tolike rotacije, tako da ne možemo biti zadovoljni rezultatom. Ova ekipa je mlada i mi ćemo se truditi da to popravljamo - istakao je Mikić.

Rezultati

Premijer liga BiH, rezultati 1. kolo: Višegrad HED - Sloboda 30:30, Borac “m:tel” - Goražde 24:25, Vogošća - Sloga 39:31, Čelik Junior - Konjuh 28:37, Gračanica - Krivaja 25:23, Maglaj - Izviđač 26:33, 25. septembar: Bosna - Leotar (18 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana