Đorđe Bosić se vratio na gol Sloge: Kod kuće je najljepše

Darko Dragičević
Foto: Arhiva

DOBOJ - Nakon kraće pauze koju je napravio tokom karijere sjajni golman Đorđe Bosić se vraća među stative. Naredne sezone braniće za svoj matični klub Slogu iz Doboja koja će imati veoma mlad tim željan afirmacije na domaćoj sceni.

Nakon odlaska iz Doboja Bosić je sa puno uspjeha branio za rukometne klubove Gračanicu i Maglaj. Njegov povratak puno će značiti ekipi koja je veoma mlada i odlični golman bi trebalo da svojim iskustvo bude veliko pojačanje. 

Za stručni štab je veoma bitno da odlično poznaje samu ligu, ali i da mu neće biti potreban period adaptacije na Slogu za koju je već nekoliko sezona branio uspješno.

- Osjećaj je sjajan. Eto, nakon više od šest godina  vratio sam se u klub u kojem sam napravio prve rukometne korake i gdje sam počeo da gradim svoju karijeru. Iako su tu novi momci za nas to neće  biti problem. Istina je da u klubu nema igrača sa kojima sam ranije igrao, osim Bojana Tulendića, ali pred nama su pripreme i nova sezona u kojoj ćemo sigurno nastojati da se što bolje upoznamo i kvalitetno spremimo za ono što nam slijedi - istakao je čuvar mreže.

Sloga je već uveliko napravila ekipu za narednu sezonu, a u prvom planu su svakako mladi igrači željni dokazivanja. Upravo to će biti glavni adut Dobojlija u narednim iskušenjima.

- Glavni adut Sloge u narednom prvenstvu svakako će biti mladost, ali ima tu i nekoliko iskusnih i odličnih igrača u rosteru tako da će to biti odličan spoj mladosti i iskustva. Nadam se da ću i ja uspjeti svojim iskustvom pomoći ekipi da ostvari što bolji plasman u narednom šampionatu. Prošle sezone ekipa je imala turbulentnu sezonu, a sada je cilj da igramo konstantno dobro i da ovi mladi igrači uz podršku nas stariji napreduju. Ranijih sezona Sloga je afirmisala nekoliko mladih igrača koji su uspjeli da se probiju na veliku scenu - dodao je Bosić.

Sloga je pored ovog golmana dovela još nekoliko pojačanja pa su u Doboj došli mladi i perspektivni igrači. To su Jovan Janković, Akaki Patašurija i Hasan Ikanović.

Turnir

Sloga će na 55. Međunarodnom rukometnom TV turniru šampiona imati tri izuzetno jake provjere za narednu sezonu. Biće u grupi sa Al Ahlijem, Vespremom i Bešiktašom. Evo rasporeda mečeva dobojskog tima: 29. avgust Sloga - Al Ahli (17.10), 30. avgust: Sloga - Vesprem  (19.10), 31. avgust: Sloga - Bešiktaš (15.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana