Đokovića čeka "paklen" izazov šljake

B92
Foto: Profimedia

Novak Đoković se poslije višemjesečne pauze konačno vraća na teren. A pred njim je "viša matematika" na putu ka odbrani broja 1. Najbolji teniser svijeta zaigraće na nekoliko turnira ovog proljeća, koji se igraju na šljaci. Čeka ga "paklen" posao zbog rezultata iz prošle sezone.

Đoković je ove nedelje počeo 364. sedmicu na prvom mjestu, što je punih sedam godina kao broj 1. Međutim, ima samo deset bodova više od prvog pratioca Danila Medvedeva.
 
Dobra vijest za Đokovića je što će Rus pauzirati nekoliko mjeseci zbog operacije kile, a neizvestan je i njegov nastup na Vimbldonu zbog moguće zabrane od strane Velike Britanije.

Međutim, Novaka ipak čeka velika borba, prije svega protiv samog sebe jer u narednom periodu brani čak 3.530 bodova, dok će Medvedev izgubiti samo 790 (RG 360, Monte Karlo 180, Barselona 150, Madrid 90, Rim 10).

Da bi zadržao broj 1 na ATP listi, Đoković mora prije svega da odbrani titulu na Rolan Garosu (2.000 bodova), ali i da na sva tri Mastersa na šljaci (Monte Karlo, Madrid, Rim) stigne bar do finala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana