Đoković startuje protiv Kecmanovića u 1. kolu Australijan opena, i danas bez odluke o vizi

Tanjug
Đoković startuje protiv Kecmanovića u 1. kolu Australijan opena, i danas bez odluke o vizi

MELBURN- Najbolji teniser svijeta Novak Đoković na startu Australijan opena igraće protiv zemljaka Miomira Kecmanovića, odlučeno je žrijebom u Melburnu.

Svjetskog broja 1 u drugoj rundi čeka bolji iz duela izmedu Tomija Pola i kvalifikanta, potencijalni rival u trećoj rundi je Aleksandar Bublik, u četvrtfinalu Mateo Beretini, a u polufinalu Rafael Nadal.

U drugoj polovini žrijeba su Stefanos Cicipas i Danil Medvedev.

Dušan Lajović igraće protiv Martona Fučovića, Laslo Đere protiv Denisa Šapovalova, a Filip Krajinović protiv Dijega Švarcmana.

Žrijeba za AO je prvobitno neočekivano odložen, neposredno prije obraćanja javnosti premijera Australije Skota Morisona.

Australijski mediji su dan uoči žrijeba najavili da će najbolji teniser svijeta najvjerovatnije biti deportovan. Organizatori Australijan opena 2022. pomerili su glavni žreb za 75 minuta, očekujući da bi Morison mogao da kaže konačan status Đokovića, ali se to nije dogodilo, pa je žrijebom odlučeno da Novak, koji je prvi nosilac turnira, igra u 1. kolu protiv zemljaka a Kecmanovića.

Ministar imigracija Aleks Hok još nije odlučio o statusu Đokovićeve vize, dok premijer nije komentarisao situaciju.

Devetostruki šampion AO je u međuvremenu odradio četvrti trening na Rod Lejver Areni.

Morison je izjavio da će odluku o tome da li će  Đokoviću biti uskraćena viza za Australiju donijeti Hok.

-To je pitanje za ministra Hoka, on će o tome odlučiti - rekao je kratko Morison na konferenciji za novinare, ne komentarišući ništa više u vezi situacije sa Đokovićem, prenio je „Sidnej Morning Herald“..
Hok, zasad, nije donio nikakvu odluku, niti se zna da li će je donijeti.

Premijer Morison je, umesto o Đokoviću, pričao o kovid situaciji u Australiji.

Australijski mediji javljaju da Hok neće ni danas doneti odluku o tome da li će ukinuti vizu Đokoviću, pa se tako dilema oko nastupa najboljeg tenisera sveta na Australijan openu i dalje nastavlja.

Izvor iz savezne vlade potvrdio je da Hok i dalje razmatra ovo pitanje i da večeras po lokalnom vremenu neće doneti odluku, rečeno je „Sidnej Morning Herladu“, a istu informaciju je dobio i list „Ejdž“.

„Ejdž“ navodi da će advokatski tim najboljeg tenisera svijeta odmah uložiti žalbu, ako australijski ministar odluči da ga deportuje te će ponovo ići na sud, kako bi suđenje počelo u subotu, a sve se riješilo u nedelju, dan uoči starta Australijan opena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana