Đoković se oglasio o svom PCR testu

Tanjug
Đoković se oglasio o svom PCR testu

MELBURN - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković demantovao je danas informacije objavljene u medijima nakon što mu je po dolasku u Australiju oduzeta, a potom vraćena viza, navodeći da je riječ o „kontinuirano pogrešnim informacijama” o njegovim aktivnostima i prisustvu događajima u decembru, koji su prethodili njegovom pozitivnom testu na korona virus.

-To su pogrešne informacije koje moraju da budu demantovane, posebno u interesu ublažavanja zabrinutosti javnosti oko mog boravka u Australiji, kao i da bih pojasnio stvari koje su štetne i zabrinjavajuće za moju porodicu - napisao je Đoković u saopštenju objavljenom na njegovom Instagram nalogu.

Osvrnuo se na izjavu o putovanjima unutar 14 dana prije dolaska u Australiju koju je, poput svakog drugog putnika u Australiju, trebalo da ispuni prije ukrcavanja na let.

Đoković je istakao da izjavu o putovanju nije popunjavao on, nego njegov tim i da je isto to rekao službenicima za imigracije po ulasku u zemlju.

-Moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku jer je označio pogrešnu stavku o putovanjima pre dolaska u Australiju. To je bila ljudska greška i definitivno nenamerna - poručio je Đoković.

Đoković je istakao i da je 14. decembra prisustvovao košarkaškoj utakmici u Beogradu, poslije koje su se, kako navodi, pojavile informacije da su brojne osobe bile pozitivne na virus korona.

-Iako nisam imao simptome virusa korona, odradio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a zbog opreza takođe sam uradio i PCR test istog dana -  dodaje Đoković.

Sljedećeg dana je, kako navodi, prisustvovao teniskom događaju u Beogradu da bi uručio pehare djeci, kada je odradio brzi antigenski test, koji je bio negativan.

Đoković ističe da tada nije imao simptome i da nije dobio obavještenje o pozitivnom PCR testu do kraja tog dešavanja.

Poručio je da je sljedećeg dana, 18. decembra, otkazao sve svoje aktivnosti, osim intervjua za novine „L'Equipe” u svom teniskom centru, istakavši da se na njega „obavezao još ranije“, zbog čega je „osećao obavezu prema tom intervjuu i nije želeo da izneveri novinara“.

Napominje i da je za čitavo vrijeme tokom intervjua održavao distancu i nosio masku, osim trenutka kada su ga fotografisali.

Đoković je, međutim, priznao da je učestvovanje na intervjuu bilo pogrešno.

-Iako sam otišao kući posle intervjua da bih se izolovao na neophodan period, kada sada razmislim, to je bila greška i prihvatam da je trebalo da odložim tu obavezu - napisao je Đoković.

On je naglasio da je njegov tim dostavio dodatne informacije Vladi Australije da bi se razjasnila ta situacija i da više neće komentarisati cjelokupnu situaciju iz poštovanja prema australijskoj vladi i procesu koji je u toku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana