Đoković sa sedam teniskih zvijezda prošetao ulicama Torina, građani oduševljeni

GS
Foto: ATP

TORINI - Novak Đoković je po dolasku u Torino, gdje učestvuje na ATP finalu, prošetao gradskim ulicama uz oduševljenje velikog broja obožavalaca.

Kao i uvijek bio je spreman da se slika sa svima koji su to od njega tražili,pa je broj jedan u svijetu oduševio građane Torina, prenosi RTS.

Nakon toga je osam šampiona, ujedinjenih na ATP finalu, prošetalo zajedno ispod poznatih torinskih arkada, duž Via Roma, Pjaca Kastelo, pjaca San Karlo slikavši se sa peharom i napravivši tako fotografiju za koju mediji u Italiji kažu da je već ušla u istoriju.

Kada su vidjeli osmoricu tenisera koji su se, poput holivudskih zvijezda, prošetali ulicama grada, prolaznici su bili u nevjerici.

Najviše pažnje privukli su Beretini, Đoković i Stefanos Cicipas, dok mediji podvlače da se najviše zabavljao upravo srpski teniser.

Pored njih tu su bili i Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Aleksandar Zverev, Kasper Rud i Hubert Hurkač.

ATP je objavio i promotivni video iz Torina, u kom se vidi kako najbolji teniseri današnjice, predvođeni Novakom Đokovićem defiluju gradom.

Bilo je i „peckanja“ između igrača, koji su se našalili na račun Beretinija, kao domaćina.

Prednjačio je Zverev koji je dobacivao Mateu da ga proganjaju sunarodnici, bilo je komentara i na račun Juventusa, kao simbola grada.

Na to je opasku imao i Novak Đoković, koji je podsjetio ostale tenisere da ovde ima mnogo navijača Torina i da se to ne smije zaboraviti.

Sve u svemu, snimak odiše prijateljskom atmosferom i daleko ležernijom pričom igrača, nego kad su dio ove ekipe činili Rodžer Federer i Rafael Nadal uz Novaka.

Sada vrh čine Novak i Medvedev, koji imaju sjajan odnos, što i četvorominutni snimak prikazuje. Defile je napravljen uz jedan dio kada je Novak prvi ispred grupe, ali i drugi kada je Medvedev frontalno uz trofej, što simbolizuje činjenicu da brani pehar.

Na to se čak indirektno osvrnuo i Danil Medvedev, pa su se na snimku pojavile stare fotografije koje podsjećaju na Rafu i Rodžera.

-Uz društvene mreže, vidimo sve te slike kako je ovo izgledalo 10 ili 20 godina ranije. Tu su uvijek najbolji igrači svijeta, neke od tih fotki postanu mnogo upečatljivije nego druge. Ovo je prva godina i hajde da vidimo kako će ovo izgledati i šta će ljudi misliti o ovome za 10 godina - naveo je skromno Medvedev.

Cicipas koji ima problem sa rukom izjavio je za medije da je za njega privilegija da bude u Torinu sa svim ovim šampionima i da mu je ruka bolje.

Beretini, "lijep kao slika", kako piše dnevni list Republika, izjavio je da ima velika očekivanja i da oseća pozitivan pritisak.

-Torino je lijep, baš se lijepo ojsećam - izjavio je Beretini.

Zverev, koji neće igrati samo protiv Beretinija, već protiv čitavog Pala Alpitur sa 15.000 navijača, izjavio je: "Beretini je ovde zvijezda, svima se dopada i svi žele da baš on pobijedi".

ATP finale se prvi put održava u Torinu, koji će biti domaćin ovog turnira narednih pet godina.

Ruski teniser Danil Medvedev danas je pobjedom počeo učešće na Završnom mastersu u Torinu. Aktuelni šampion je u prvom kolu crvene grupe pobijedio Poljaka Huberta Hurkača 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Vrlo dobar meč odigrali su Rus i Poljak na otvaranju turnira. Hurkač, koji debituje na Završnom mastersu, je bio sigurniji u tajbrejku prvog seta, da bi u nastavku aktuelni šampion preuzeo kontrolu i osvojio naredna dva seta.

Novak je u grupi sa Stefanosom Cicipasom, Andrejem Rubljovom i Kasperom Rudom, a prvi meč sutra ponedeljak od 14.00 sa Rudom, uz direktni prenos na Sport klubu 1.

Ivanišević

Goran Ivanišević, jedan od trenera Novaka Đokovića, napustio je Torino i vratio se kući. Razlog za to je taj što mu se sin zarazio virusom korona.

Đoković je prvobitno na ATP finale došao u kompletnom sastavu, tu su bili i Ivanišević i Marjan Vajda. To inače nije slučaj, jer Novak obično voli da samo jedan od trenera bude sa njime.

Višom silom, ali tako će biti i sada – uz Novaka su Vajda, kondicioni trener Marko Paniki i fizioterapeut Ulises Badio.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana