Đoković odradio trening, ATP pozdravio odluku suda

Tanjug
Đoković odradio trening, ATP pozdravio odluku suda

MELBURN - Najbolji teniser svijeta Novak Đoković odradio je trening na ''Rod Lejver areni“ u Melburnu, rano jutros po našem vremenu.

Kako prenosi AFP, Đoković je bio prvo u teretani, a poslije toga je sa svojim timom nastavio pripremu za predstojeći Australijan open na centralnom terenu kompleksa.

Australijski sud juče je poništio odluku federalne vlade o ukidanju vize i deportaciji Novaka Đoković.

On je pet dana bio zatvoren u hotelu, a juče poslije odluke prvi put se pojavio na terenima Melburna.

Sudija Entoni Keli je ocijenio je da je odluka Australije da Đokoviću ukine vizu „nerazumna“ i naložio je njegovo puštanje iz imigracionog pritvora. Istovremeno, australijska vlada je saopštila da još uvijek razmatra drugi način da ga deportuje.

Najmoćnija svjetska asocijacija u muškom tenisu Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) je pozdravila odluku australijskog suda kojom je Đokoviću dozvoljeno da ostane u Melburnu i da se takmiči na Australijan openu naredne nedjelje.

-Pozdravljamo ishod jučerašnjeg saslušanja i radujemo se uzbudljivim teniskim nedjeljama koje su pred nama - navodi se u saopštenju asocijacije,  prenosi agencija Rojters.

Asocijacija je u saopštenju navela da ovaj spor oko Đokovićevog medicinskog izuzeća od vakcine protiv kovida-19 i povezani događaji nanose „štetu na svim frontovima”, kao i da je ova situacija naglasila potrebu za jasnijim razumijevanjem i komunikacijom o pravilima.

-Putujući u Melburn, jasno je da je Novak Đoković vjerovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku - navodi se u saopštenju ATP-a.

Dodaju da je serija događaja koji su doveli do jučerašnjeg sudskog ročišta nanijela je štetu na svim frontovima, uključujući i Novakovom blagostanju i pripremama za Australijan open.

ATP, se, kako navodi Rojters, ranije našao na udaru kritika nekih igrača jer nije stao u Đokovićevu odbranu.

ATP dodaje i da snažno preporučuje da se svi igrači vakcinišu, navodeći da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana