Đoković: Ne mogu da predvidim reakciju publike, svaki turnir je šansa za istoriju

Sputnik
Foto: Arhiva

Devetostruki šampion Melburna i peti teniser svineta Novak Đoković trenira u Adelejdu gdje ga očekuje prvo takmičenje u novoj godini.

Na poslednjem treningu našao se u društvu Janika Sinera i trenera Darena Kejhila, a vidio se i sa Australijancem Tanasijem Kokinakisom.

Novak je poručio da se osjeća dobro i da mu je drago što je opet u Australiji.

„Sjajno je vratiti se u Australiju. Ovo je zemlja u kojoj sam imao mnogo uspeha u karijeri, posebno u Melburnu. To je moj daleko najuspešniji grend slem. Nadam se da će sve ovog puta biti pozitivno. Reakcija navijača je nešto što ne mogu da predvidim, ali uradiću sve što je do mene da igram dobar tenis i da obradujem publiku“, rekao je Đoković.

Srbin će u Melburnu pokušati da osvoji deseti pehar i time se izjednači sa Rafaelom Nadalom po broju grend slemova (22).
„Cilj je da dosegnem vrhunac forme u Melburnu. Tu želim da igram svoj najbolji tenis. U ovoj fazi moje karijere, posle svega što sam postigao, svaki veliki turnir je šansa da ispišem istoriju. Naravno da je to veliki izazov za mene, ali i motov je ogroman. Ne nedostaje mi ni motiva ni isnpiracije da igram najbolje što mogu“, zaključio je Novak.
Turnir u Adelejdu na programu je od 1. do 8. januara, dok se Australijan open održava od 16. do 29. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana