Đoković nakon pobjede: Težak meč, ovaj teren ima posebno mjesto u mom srcu

Tanjug
Đoković nakon pobjede: Težak meč, ovaj teren ima posebno mjesto u mom srcu

LONDON - Bio je ovo težak meč - nikada ranije nismo igrali jedan protiv drugog, a on je pre nekoliko nedelja dobio neke igrače iz top 10 ili top pet i osvojio turnir u Holandiji, rekao je srpski teniser Novak Đoković poslije pobjede protiv Tima van Rajthovena.

-Znao sam da neće biti lako. Sa takvim servisom i takvim talentom može da napravi mnogo toga, pa mi je bilo potrebno vremena da se naviknem na njegov ritam - izjavio je Đoković i potom konstatovao da je dobro što je završio meč prije 23 časa po londonskom vremenu i "policijskog časa".

Srpski teniser posebno se zahvalio legendarnoj Bili Džin King što je odgledala meč do kraja, ali i što je danas tokom proslave 100-godišnjice "Central korta" mnogo naučio od nje.

-Ovaj teren ima posebno mesto u mom srcu, kada sam gledao prvi teniski meč to je bilo na ovom terenu, kada je Pit Sampras osvojio svoj prvi Vimbldon, to me je inspirisalo i tako sam se zaljubio u tenis. Sanjao sam da jednog dana osvojim Vimbldon i sada imam tu privilegiju, osvojio sam ga više puta i svaki put kad dođem osetim koliko je poseban, koliko je sve posebno ovde, sve je belo i nema reklama, bitni su samo igrači. Hvala vam što ste ovde i što je ovo sve još lepše - istakao je Đoković.

Najbolji srpski teniser nastavio je pohod ka tituli na Vimbldonu i plasirao se u četvrtfinale pobjedom nad Holanđaninom rezultatom 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana