Đoković: Moj otac je samo rekao "Živjeli", ostalo je loša interpretacija događaja

Tanjug
Đoković: Moj otac je samo rekao "Živjeli", ostalo je loša interpretacija događaja

MELBURN- Video sam šta se desilo sa mojim ocem. On je na tom snimku samo rekao "Živjeli", a sve drugo je loša interpretacija događaja, izjavio je najbolji srpski teniser Novak Đoković.

  Njegov otac Srđan podigao je veliku prašinu u Australiji nakon snimka sa navijačima sa ruskom zastavom i slovom "Z".
 

-Nisam bio svestan šta se desilo do sinoć i nisam bio srećan kad sam čuo šta se desilo  Bilo je mnogo srpskih zastava okolo, a otac je kao i uvek samo hteo da izađe u susret navijačima i da se slika. Ne mogu da budem ljut na njega jer nije bilo namere. Sve je zloupotrebljeno - izjavio je Đoković na konferenciji za medije u Melburnu.

Srećan sam što su roditelji i porodica došli da me podrže, mi smo prošli roz rat, znamo koliko razara i žao mi je što je sve eskaliralo, dodao je Novak.

-Odluka da otac ne bude večeras u mom boksu je zajednička. Za nedelju i finale još nismo odlučili, ali sigurno je da bih želeo da bude na tribinama - istakao je Đoković.

Na pitanje da li mu je prošlogodišnja deportacija dodatni motiv uoči finala rekao je da on voli da igra u Australiji.

-Prešao sam preko toga, nemam nikakve predrasude. I dalje sam u formi i dok god mogu da se borim za grend slem trofeja, imam razloga da nastavim dalje. Imam podršku, ljubav i strast prema sportu. Volim tenis, igram ga i sa sinom, nisam se zasitioj u toj meri. Na finale gledam kao na presudan momenat, pristupam mu kao da mi je poslednje. Daću bukvalno sve od sebe da pobedim.    Nema mnogo tajni između mene i Cicipasa, igrali smo skoro na svim podlogama, mislim da nismo samo na travi - dodao je srpski as.
-Sada je malo sazreo, sada je verovatno na vrhuncu mogućnosti. Ovo je meč njegovog života, igra za grend slem trofej i prvu poziciju na ATP listi. Gledao sam ga, igrao je dobro, ali znam kako taktički da se spremim za njega. Eto, i ja sam pružao neke od najboljih partija. Spreman sam da idemo do kraja, pet setova - pet setova. Pet sati - pet sati. Radujem se izazovu, ovo finale je, s obzirom na našu formu, očekivano - naglasio je.

U Novakovom boksu bila je i doktorka Marijana Kovačević, čime je praktično riješena misterija kako je sanirana povreda zadnje lože.

-Ne mogu da odajem detalje, došla je pre nekoliko dana, pre toga sam ovde u Melburnu imao razne tretmane i išao sam do što više stručnih lica koji bi mogli da pomognu. Dosetili smo se i Marijane koja je prošla pola sveta da dođe ovde, njeno prisustvo i terapije su mnogo pomogne i osećam beneficije toga na terenu - poručio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana