Đoković: Mari i Kirjos pozvani na Srpska open

G.S.
Đoković: Mari i Kirjos pozvani na Srpska open

BEOGRAD - Direktor turnira "Srpska open", Đorđe Đoković je potvrdio da će na turniru u Banjaluci igrati Borna Ćorić i Jirži Lehečka, dok se nadaju da bi poziv mogao prihvatiti i Endi Mari, te Nik Kirjos.

Stanislas Vavrinka, Gael Monfis, te svi srpski teniseri su ranije najavili dolazak.

“Ove godine je raspored baš natrpan jer su Rim i Madrid produženi na skoro dve nedelje.  Ćorić iLehečka su potvrdili dolazak, dva sjajna igrača. Ne želim da izlanem nešto što nije potvrđeno, pregovarao sam sa 70 tenisera. Postoje igrači, kao na primer Stan Vavrinka koji nije u vrhu ATP liste, a koji je bitan igrač” – istakao je Đoković za Sportal i dodao:

“Nije tajna da želimo Endija Marija. On je neko ko je bio član velike četvorke i zaista bih volio da ga gledam na turniru, mislim da bi to bila velika stvar. Ako dođe, biće ogroman uspeh. Poslali smo upit, na njemu je da kaže ‘da’ ili ‘ne’. Nema još puno vremena, ali oni svi vole da čekaju do posljednjeg trenutka”.

Takođe je pričao o mogućnosti da Nik Kirjos zaigra na ovom turniru.

“Sa Kirjosom smo u stalnom kontaktu i on nije krio želju da dođe. Još prošle godine u martu smo prvi put pričali i ja sam se izjasnio da želim da ga dovedem po svaku cijenu. Trenutno, tek počinje da trenira i ukoliko bude u mogućnosti da igra, siguran sam da ćemo ga dovesti. Samo da se oporavi i da bude u adekvatnom stanju… Ostaviću mu i otvorenu vajld kartu ako treba i otvorenu poziciju ako je to potrebno, on je top 20 igrač” – naveo je Đorđe.

Zatim je spomenuo stvari oko organizacije dovođenja samih tenisera u Banjaluku.

“Banjaluka nema internacionalni aerodrom na koji sleće veliki broj aviona, a Beograd, Sarajevo i Zagreb su najbliži na dva-tri sata vožnje, što nije baš idealno i nije po standardima ATP-a, pa su oni od nas zatražili riješenje. Uspio sam da obezbijedim dva čarter leta, velikih aviona sa 144 sedišta, i organizovaćemo direktan let iz Nice za Banjaluku. Mislim da će to biti četvrtak ili petak. Sa aerodroma, igrači će ići u hotel ili centar, a onda po završetku Srpska opena, s obzirom da kvalifikacije u Madridu kreću tek u ponedeljak, oni će se nakon finala takođe čarterom zaputiti u Madrid” – poručio je Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana