Đoković: Nadam se da ću igrati u SAD,ali ako je zvanično ne mogu ništa da uradim

Tanjug
Đoković: Nadam se da ću igrati u SAD,ali ako je zvanično ne mogu ništa da uradim

ADELEJD- Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da se nada da će moći da igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, prenose australijski mediji.

Đoković se trenutno nalazi u Australiji gde igra na ATP turniru u Adelejdu.

On je izborio plasman u četvrtfinale turnira, pošto je jutros savladao Francuza Kventina Alisa 7:6 (7:3), 7:6 (7:5). Srpski teniser će potom od 16. do 29. januara igrati na Australijan openu u Melburnu.

Đoković je na konferenciji za medije odgovarao na pitanja novinara, koji su ga podsjetili da bi mogao da propusti turnire u SAD pošto nije vakcinisan protiv virusa korona.

-Video sam to, ali mislim da još nije zvanično, pa kada bue onda ćemo pričati o tome - rekao je Đoković.

Novinari su podsjetili srpskog tenisera na odluku američkih vlasti, koje su do aprila produžile obavezu vakcinacije za strane državljane pre nego što uđu u zemlju.

-Ako je zvanično, onda je to - to, šta mogu da uradim? Znate moj stav, tako je kako je. Nadam se da ću moći da igram, ali ako ne mogu da idem, ne mogu ništa da uradim - rekao je Đoković. Masters u Indijan Velsu biće odigran od 6. do 19. marta, a u Majamiju od 22. marta do 2. aprila.

Jedva sam prošao, moja igra ipak napreduje

 Novak Đoković priznao je da je jedva izborio plasman u četvrtfinale ATP turnira u Adelejdu.

-Jedva sam prošao. Igrao je veoma kvalitetno, pružao sjajan tenis. Servirao je neverovatno, brzo, udarao je lopticu tako jako. Bilo je teško igrati protiv njega i napraviti brejk. Trebalo mi je vremena da pročitam njegovu igru. Moja igra definitivno napreduje, ovo je tek početak. Drago mi je da sam dobio oba taj-brejka - rekao je Đoković poslije meča.

Srpski teniser će u petak u četvrtfinalu igrati protiv Kanađanina Denisa Šapovalova, koji je 18. igrač na ATP listi.    

Đoković je pobijedio Šapovalova u svih prethodnih sedam duela. Kanađanin je u drugom kolu bio bolji od Rusa Romana Safiulina sa 6:4, 6:3.

-On je jedan od najkompletnijih igrača na svetu. Igra dinamično, voli da ide napred na mrežu, fenomenalno se kreće. Neko vreme nismo igrali, ali sada svaki meč postaje teži i spreman sam za to. Jedva čekam taj meč - zaključio je Đoković.

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana