Novak u Visokom igrao tenis bez reketa, oduševljenje u kompleksu „Ravne 2“

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Srpski teniser Novak Đoković stigao je u Visoko gdje će danas otvoriti teniski kamp u Arheološkom parku „Ravne 2“.

Popularni Nole, prema navodima medija u FBiH u Visoko je stigao u automobilu kojim je upravljao Semir Osmanagić, osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Po dolasku u Visoko, slavni teniser je prvo obišao novoizgrađene terene sa svojom ekipom, a onda je u pratnji domaćina Semira Osmanagića posjetio tunel Ravne.

Pojavom Đokovića u kompleksu „Ravne 2“ zavladalo je oduševljenje, a on je strpljivo pozirao, potpisivao se…

Potom je odigrao i partiju tenisa i to bez reketa sa Goranom Karanom i Semirom Osmanagićem.

– Ma nama reketi ni ne trebaju – rekao je Nole.

Pošto je sedmi teniser svijeta porazgovarao i sa kadetima iz Srbije, Bosne, Makedonije, Slovenije, Italije. Na licima mališana se čitala oduševljenost.

– Ja igram poslije podne. Budite spremni da zaigrate sa mnom – rekao im je Nole.

U 16 časova Đoković, koji je u nedjelju sedmi put u karijeri osvojio Vimbldon,  igraće prijateljski meč, a osim njega tu su još i teniseri Aljaž Bedene i Aldin Šetkić te Ivan Dodig, a program je počeo u 10 sati  duelima teniskih kadetskih reprezentacija BiH, Italije, Slovenije, Srbije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije.

Radovi na teniskim terenima sa tvrdom podlogom i šljakom završeni su u utorak.

Radi se o dva tenis terena sa tribinama pored terena, u prirodi te VIP tribinama, a propratni sadržaji su restoran i moderno opremljene svlačionice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana