Đoković čestitao 30 rođendan Teniskom savezu Republike Srpske

Milan Zubović
Đoković čestitao 30 rođendan Teniskom savezu Republike Srpske

BANjALUKA - Svečanom akademijom Teniski savez Republike Srpske proslavio je 30 godina uspješnog rada i tom prilikom nagradio najzaslužnije koji su tokom svih ovih godina činili da Savez dostigne ove visine i postane to što danas jeste.

Čestitku za veliki jubilej putem video poruke poslao je najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković dok su njegovi roditelji Srđan i Dijana bili počasni gosti na manifestaciji i primili nagradu za nemjerljiv doprinos razvoju sporta.

- Čestitam 30 godina postojanja Teniskom savezu Republike Srpske i 20 godina čelendžera u Banjaluci za kojeg sam čuo sve u superlativima od svih učesnika. Hvala svima koji su doprineli razvoju tenisa u Banjaluci i Republici Srpskoj. Radujem se dolasku u Banjaluku pa da na terenu vidimo što više omladine i da se radujemo sa reketima u rukama - poručio je Nole.

Kada su u pitanju nagrade Srebrni grb TS RS posthumno je uručen Milanu Radakoviću, Peri Trikiću, Bogdanu Tadiću i Mići Dragoviću. Iste nagrade, Srebrni grb za izuzetan doprinos razvoju sporta primili su prvi predsjednik TS RS Mile Lepir, prvi selektor reprezentacije RS Mile Kovačević te Vojin Šukalo, Ratko Stamenić i Vlado Blagojević. Priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta dobila je Radio televizija Republike Srpske, predsjednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović kao i Doš Mejsels ispred ATP-a za podršku u organizaciji čelendžera. Zlatni grb TS RS dobio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković kao i kompanija m:tel čiji je direktor Jelena Trivan preuzela priznanje. Predsjednica Cvijanović odlikovala je Teniski savez Ordenom Njegoša drugog reda.

- Teniski teren je mjesto gdje se rađaju i gaje veliki snovi, događaju velike emocije, gdje se živi tenis, razvija sportski duh i usvajaju najveće ljudske vrijednosti. Naš san i cilj je velika teniska dvorana i proširenje nacionalnog teniskog centra u kojem bi djeca imala najbolje uslove za trening tokom cijele godine i vjerujem u ispunjenje sna. Uspjeli smo ono što nisu mnogo veći od nas, održati kontinuitet, kvalitet i vjeru da ćemo izrasti u još bolje i veće i jesmo - rekao je predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana