Djevojka iz Bratunca ima najveći izazov u karijeri: Ćirkovićeva sanja medalju

G.S.
Djevojka iz Bratunca ima najveći izazov u karijeri: Ćirkovićeva sanja medalju

BEOGRAD - Ženska bokserska reprezentacija Srbije otputovala je u Indiju, gdje će od 15. do 26. marta učestvovati na Svjetskom prvenstvu.

Srbiju će na šampionatu predstavljati sedam bokserki, a najveći aduti za osvajanje medalje su juniorska šampionka svijeta Sara Ćirković i Jelena Janićijević, bronzana sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope, prva Srpkinja sa medaljom na velikim takmičenjima. Boje Srbije braniće i Jelena Zekić, Natalija Šadrina, Nikolina Gajić, Milena Matović i Snežana Šiljković.

Bratunčanka Ćirković, inače članica BK Obilić iz Zvornika, jedva čeka nastup.

- Od ove godine sam seniorka, počela sam sa najjačim turnirom Strandžat u Bugarskoj, gdje sam osvojila bronzanu medalju. Izgubila sam od predstavnice Francuske, podijeljenom odlukom sudija, ali mislim da sam mogla više i nadam se da ću to pokazati na Svjetskom prvenstvu. Spremna sam i nadam se borbi za medalju - rekla je Sara Ćirković.

Njen trener Mirko Ždralo ističe da se prelaskom na seniorski nivo ambicije ne mijenjaju.

- Mi uvijek idemo sa najvećim ciljevima, nikome nećemo prepuštati ulogu favorita. Konkurencija je jaka, vraćaju se i Ruskinje, koje su na turniru u Maroku pokazale da su u sjajnoj formi, ali vjerujemo da Sara može do medalje, nadamo se i zlatne - rekao je Ždralo i dodao da je dio tima već u Indiji u trening kampu, a ostale djevojke se priključuju kako bi se što bolje aklimatizovale i iskoristile priliku za sparing mečeve.

Bronzana sa Evropskog šampionata Jelena Janićijević zbog poslovnih obaveza, kako bi dobila slobodne dana za odlazak na šampionat svijeta, nije bila na posljednjem treningu pred put, ali njen trener Stefan Hubert rekao je da je u vrhunskoj formi i jedva čeka turnir u Nju Delhiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana