Djeca iz Republike Srpske gosti Knjaževca: Kamp oduševio mališane

Darko Dragičević
Djeca iz Republike Srpske gosti Knjaževca: Kamp oduševio mališane

KNjAŽEVAC - Ministarstvo za dijasporu Republike Srpske organizovalo je sjajan rukometni kamp na kojem učestvuje oko 80 mladih sportista iz Republike Srpske.

Cilj projekta koji se održava već nekoliko godina je jačanje veza između Srbije i ljudi u dijaspori, a ove godine gosti kampa bili su rukometaši iz Republike Srpske. Inače učešće na kampu je bilo besplatno, a promotor je bio proslavljeni reprezentativac Ratko Nikolić.

Djeca uzrasta od 10 do 16 godina radila su u Knjaževcu pod budnim okom sjajnih trenera. Koordinator kampa bio je proslavljeni trener Slobodan Jedoksić, sa djecom je radio kondicioni trener u A reprezentaciji Srbije i pomoćnik Tonija Đerone Predrag Rajković.

Zatim su tu bili trener golmana RK Šamot i trener golmana kadetske reprezentacije Srbije Ivan Đorđević, trener mlađih selekcija RK Šamot Marko Đorđević.

- Na ovogodišnjem kampu učestvuje preko 70 mališana iz Nevesinja, Istočnog Sarajeva, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Broda, Prijedora i Novog Grada koji imaju zaista sjajne uslove. Kamp pored sportskog ima i edukativni karakter, djeca se druže sa vršnjacima i dodatno se obrazuju. Imaju sjajne trenere, tako da ne sumnjam da će mnogo napredovati i naučiti o rukometu, ali i upoznati Zaječarski okrug. Reakcije učesnika kampa su zaista sjajne i zahvaljujemo Ratku Nikoliću koji je promotor kampa, ministru za dijasporu Đorđu Milićeviću, kao i gradu Knjaževac na svemu što su uradili, jer se naša djeca osjećaju kao kod kuće - istakla je Zvjezdana Nedić.

Pored sportskog kamp ima i edukativni karakter. Djeca iz Republike Srpske posjetila su muzej Timočke krajine, kao i Staru planinu. U okviru sedmodnevnog boravka u Srbiji mladi rukometaši aktivno učestvuju u raznovrsnom sportsko-rekreativnom sadržaju i imaju priliku da se kroz interakciju sa vršnjacima iz matice bolje upoznaju sa bogatom kulturom, tradicijom i istorijom zemlje.

Rad u kampu organizovan je u pet tematskih cjelina kroz interaktivan individualni i grupni oblik.

Predavanja

Osim sportskih aktivnosti učesnici kampa učestvuju i na edukativnim radionicama i tribinama, gdje razgovaraju sa istaknutim sportistima  o bitnim temama za razvoj sportske karijere, kao što su ishrana, opasnost i štetnost dopinga, značaj psihološke pripreme, uticaj elektronskih medija i društvenih mreža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana