Đanluka Vijali hitno prebačen u bolnicu zbog pogoršanog zdravlja

GS
Foto: Agencije

LONDON- Bivši italijanski fudbalski reprezentativac Đanluka Vijali hitno je juče prebačen u jednu londonsku bolnicu, pošto mu se pogoršalo zdravstveno stanje, prenosi italijanska "Gazeta delo sport".

Vijali (58) je zbog raka pankreasa hospitalizovan u Londonu, a prošle nedjelje je podnio ostavku na sve funkcije u stručnom štabu italijanske reprezentacije, pošto želi da se posveti samo liječenju teške bolesti.

Legendarnom italijanskom fudbaleru rak je otkriven 2017. godine.

"Poslije dugih i teških pregovora sa mojim doktorima odlučio sam, nadam se privremeno, da odstupim sa svih funkcija u italijanskoj reprezentaciji. Cilj mi je da upotrebim svu svoju fizičku i mentalnu energiju kako bi mi se telo oporavilo u ovoj fazi bolesti. Nadam se da ću što pre da se vratim kako bih mogao da uđem u nove avanture", napisao je prije nedjelju dana Vijali na društvenim mrežama.

Vijali je u karijeri igrao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi. Za reprezentaciju Italije nastupio je na 59 utakmica i postigao je 16 golova.

Posle igračke karijere trenirao je Čelsi i Votford, a stručnom štabu italijanske reprezentacije priključio se 2019. godine, prenosi RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana