Desni bek Dean Šešić stigao u Pulavi: Azoti želi u Evropu!

Darko Dragičević
Desni bek Dean Šešić stigao u Pulavi: Azoti želi u Evropu!

PULAVI - Desni bek Dean Šešić naredne sezone nastupaće za ekipu Azoti Pulavi u prvenstvu Poljske.

Odlične partije koje je Šešić pružao u Sjevernoj Makedoniji nisu prošle nezapaženo pa će karijeru nastaviti u još kvalitetnijem takmičenju. Banjalučanin će biti zamjena za  Borisa Živkovića koji je prešao u Flensburg.

Poljski tim je smatrao da je Šešić adekvatna zamjena za sjajnog rukometaša.

- Azotiju je nedostajao desni bek jer je njihov dosadašnji član Živković otišao u Bundesligu i menadžer mi je ponudio ugovor. Lako smo se dogovorili o saradnji, jer su ambiciozan klub. Tako da sam potpisao ugovor na jednu plus jednu godinu. Prvi utisci o klubu su odlični. Sjajno sam prihvaćen. Imaju novu halu u kojoj se nalazi sve što nam je potrebno za rad. Tu su sauna, teretana i sve klupske prostorije - ističe Šešić.

Klub želi da  ove godine napravi bolje rezultate nego što je to bio slučaj u prošloj.

- Ambicije kluba su da se izbori plasman u Evropu, što ekipa nije uspjela da uradi prošle godine te da se napravi korak ka vrhu u prvenstvu Poljske. Prošle sezone su poraženi u mečevima u doigravanju za Evropu iako su vodili u seriji i to ih je baš razočaralo. Ove sezone ne žele da naprave istu grešku. Zbog toga ćemo već od ponedjeljka početi sa radom, tako da vjerujem da možemo ispuniti klupska očekivanja - dodao je stameni desni bek.

Ovaj rukometaš je tokom karijere već igrao u Sloveniji, Francuskoj, Sjevernoj Makedoniji tako da je navikao na promjene sredine.

- Pulavi je mali grad i djeluje baš lijepo, a kako sam tek stigao polako ga upoznajem. Biće vremena za upoznavanje. Ljudi su veoma ljubazni. Blizu je Lublin dok je Varšava na sat i po.  Došao sam ovdje sa suprugom tako da će mi biti lakše da se priviknem na grad i brzo adaptiram. Imali su već igrača iz BiH koji su ostavili odličan učinak, nadam se da ću i ja njihovim stopama - dodao je Šešić.

Prvenstvo Poljske u rukometu počinje 31. avgusta.

Prethodnici

Za ovaj tim je u istoriji već nastupalo nekoliko reprezentativaca BiH. Tako su u poljskom timu nastupali između ostalog bivši igrač Borca Marko Panić, zatim reprezentativac BiH Nikola Prce, a na klupi je bio i banjalučki trener Dragan Marković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana