Desni bek Dean Šešić i dalje ostaje u Ohridu: Makedonci ludi za rukometom

Darko Dragičević
Desni bek Dean Šešić i dalje ostaje u Ohridu: Makedonci ludi za rukometom

BANjALUKA - Dolazak u Makedoniju bio je pravi izbor, istakao je desni bek Dean Šešić koji i naredne sezone ostaje u Ohridu.

Njegov tim je prošlu sezonu završio na šestoj poziciji, a dugo se borio za mjesto koje donosi izlazak u evropska takmičenja. Ipak u finišu sezone ostali su bez željenog rezultata.

- Ostali smo bez Evrope u dva posljednja kola. Vardar i Tikveš su odigrali neriješeno dva kola prije kraja što nama nije odgovaralo pa smo i poraženi u posljednjem kolu. Sigurno nam je to bilo razočarenje jer smo vjerovali da u finišu možemo izboriti Evropu - istakao je Šešić.

Ipak, na ličnom planu lijevi bek i te­ kako može da bude zadovoljan. Bila je ovo sezona njegove pune afirmacije.

- U klubu na mene ozbiljno računaju. Bili su veoma zadovoljni mojim partijama tako da smo još u jesenjem dijelu sezone produžili ugovor na obostrano zadovoljstvo. I novi trener Stevče Alušovski ozbiljno računa na mene i to mi je samo podstrek da se što bolje spremim za novu sezonu u kojoj će cilj biti izlazak u Evropu - dodao je odlični bek.

Šešić priznaje da je iznenađen kvalitetom makedonske lige te da su dvorane odlično popunjene.

- Makedonska liga je odlična, veoma kvalitetna i rukomet je u ovoj zemlji u velikoj ekspanziji. Klubovi dosta ulažu, igra mnogo mladih talenata tako da sam prezadovoljan. Ono što me posebno impresionira jeste publika. Utakmice su odlično posjećene. Mi smo gotovo cijelu sezonu imali punu halu i u prosjeku oko 2.500 gledalaca. Posebno je izražen lokalni rivalitet, tako da su na primjer mečevi Ohrid - Struga veoma posjećeni. Ove godine je bilo sjajnog rukometa, a na kraju je Pelister prekinuo vladavinu Vardara - istakao je Šešić.

Razlog za to je ulaganje države preko rukometnog saveza. Naime, klubovi dobijaju novac za sve veće uspjehe.

- Makedonija ima sjajan sistem u kojem nagrađuje klubove. Tako prva četiri mjesta donose novac, kao i broj domaćih igrača te reprezentativaca koje ima klub. Svaki dobar rezultat u Evropi se takođe nagrađuje i sve je zaista odlično uređeno. Klubovi su motivisani da naprave što bolji rezultat kako na domaćoj tako i evropskoj sceni i rukomet je veoma popularan - poručio je na kraju Banjalučanin.

Za njega neće biti puno odmora jer uskoro počinje s radom kako bi start priprema i novu sezonu dočekao potpuno spreman.

Bojanić puno pomagao

Šešić ističe da se brzo snašao u novom klubu.

- Odlično sam primljen u klubu. Tu je bio i Vladimir Bojanić s kojim sam igrao u Sloveniji, a sad je došao i Berin Brkić. Grad je zaista prelijep, klub odlično organizovan, a atmosfera u timu sjajna. Ekipa je na okupu i van terena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana