Derbi sezone: Borac hvata priključak

D.D.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Pred rukometašima Borca je možda i utakmica sezone. Banjalučani u derbiju 18. kola prvenstva BiH na svom parketu dočekuju Izviđač (20 časova) s željom da pobjedom uhvate priključak za šampionom.

Trenutno Izviđač je lider sa 26 bodova iz 15 mečeva, dok je Borac na drugom mjestu sa 22 boda iz 16 duela.

Trener Irfan Smajlagić izuzetno cijeni rivala ali ističe da sve zavisi od njegovim igrača.

- Slijedi nam pravi derbi duel dvije prvoplasirane ekipe u kojem imamo šansu da uhvatimo priključak. Rival je veoma izbalansiran , dugo su na okupu i tu su mladi igrači željni dokazivanja. Imaju svoj stil igre. Ipak često to govorim, ali mene najviše interesuje kako da svoj tim dovedemo u optimalno stanje. Za ovaj duel nam je potrebno da budemo disciplinovani u igri, strpljivi svih 60 minuta ako želimo da slavimo . Očekujem napredak u našoj igri- rekao je Smajlagić.

Nakon pobjede u prvom duelu trener Izviđača Toni Čolina je svojom izjavom “pecnuo” rivala. U Borcu ne razmišljaju o tome kao o dodatnom motivu.

- Iskreno svoje igrače učim da na obraćaju pažnju na bilo šta osim na svoju igru. Ne pridajemo pažnju ničemu van parketa, tako da nam ne treba dodatni motiv osim želje da odigramo što bolje i slavimo u derbiju - istakao je Smajlagić.

Igrači takođe žele da pobjedom vrate neizvjesnost u šampionat.

- Jako dobro smo radili u protekloj sedmici. Izviđač voli da igra veoma brzo, po meni su jedna od najškolovanijih ekipa u BiH. Očekujem pravi derbi, dobru podršku s tribina i da uradimo sve kako bi slavili u ovom meču- istakao je Nikola Malivojević.

Nedim Hadžić takođe dobro poznaje protivnika.

- Njihova najveća prednost je uigranost. Godinama su na okupu , imaju svoj sistem. Spremili smo se dobro za derbi , znamo šta nam je raditi i pokušaćemo sve to s treninga da pokažeo na parketu kako bi došli do pobjede. Nadam se i dobroj podršci s tribina-poručio je Hadžić.

Pored duela u Banjaluci pažnju će privući i meč u Nevesinju gdje domaća Hercegovina dočekuje Slogu i traži bodove za opstanak u ligi BiH. Parovi 18. kola: subota: 17. časova: Vogošća - Sloboda, 19. časova: Krivaja - Gračanica, Leotar - Čapljina, Hercegovina - Sloga, Maglaj- Konjuh, 20 časova: Borac - Izviđač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana