Denver deklasirao Kliperse, Jokić odličan

G.S.
 Denver deklasirao Kliperse, Jokić odličan

Tim Denvera ubjedljivo je nadigrao LA Kliperse sa 122:91 na svom terenu, a iako nije bio najefikasniji igrač u pobjedničkom timu srpski centar Nikola Jokić je odlično doprinio sjajnoj timskoj igri svoje ekipe.

Već od početka meča domaćini su preuzeli vođstvo, a potom samo uvećavali prednost do konačne ubjedljive pobjede kojom su se popeli na vrh tabele Zapadne konferencije izjednačeni sa timom Memfisa.

Denver je demonstrirao sjajnu timsku igru u kojoj je gotovo deset igrača imalo dvocifren šuterski učinak, zahvaljujući čemu je Nikola Jokić mogao da u igri bude nešto kraće nego obično.

Odigrao je samo 25 minuta i dao značajan doprinos timskoj efikasnosti jer mu je samo jedna asistencija nedostajala za novi dabl-dabl učinak.

Meč je završio sa 12 poena uz devet asistencija i šest skokova, po čemu je bio tek šesti igrač svog tima, ali je na startu dao dragocjen doprinos za postizanje sigurne prednosti koju je tim potom samo uvećavao.

U pobjedničkom timu je skoro deset igrača imalo dvocifren šuterski učinak, a uz Jokića predvodili su ih Džamal Mari sa 18, Nejšon Hiland sa 16, Vlatko Čančar sa 15 i Aron Gordon i Zeke Naži sa po 13postignutih poena.

Na drugoj strani, indisponirane goste predvodili su Norman Pauel sa 13 i Mozes Braun sa 12 poena i 10 skokova.

Denver se sada sa 25 pobjeda i 13 poraza izjednačio sa Memfisom na prvom mjestu tabele Zapada i pokušaće da pobjedom u meču sa Klivlendom koji slijedi osigura prvu poziciju.

Na sličan način ubjedljivu pobjedu sinoć je slavio i Boston, ali na gostovanju u Dalasu sa 124:95 čime su priredili svojevrsno iznenađenje.

Iako nije bio uobičajeno efikasan, nije pogodio ni jednu trojku iz čak šest pokušaja i posljednju četvrtinu proveo na klupi, Luka Dončić je opet bio najefikasnniji u svom timu, ali im to nije mnogo pomoglo da izbjegnu poraz.

Na gostovanju je slavila i Juta nadigravši Hjuston sa 131:114, a do pobjede ih je rekordom karijere vodio Lauri Markanen.

Finac je ubacio čak 49 poena, od kojih 18 već u prvoj četvrtini kada je juta povela sa 31:23.

Domaćini si nisu predavali i uspijevaju da izjednače u drugoj četvrtini, pa čak i da preuzmu vođstvo u trećoj četvrtini.

A onda su gosti u finalnoj četvrtini ponovo pojačali tempo i došli do konačne pobjede.

Na listi strijelaca iza sjajnog Finca u pobjedničkom timu bili su Malik Bizli i Džordan Klarkson sa po 19 poena.

U poraženom timu najefikasniji je bio Džejlen Grin sa30 poena, a pratili su ga Kevin Porter sa 23 i Alperen Šendgun sa 20 poena i 14 skokova.

Utakmice NBA lige:

Dalas - Boston 95:124
Orlando - Memfis 115:123
Hjuston - Juta 114:131
Denver - LA Klipers 122:91

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana