Dejan Vasilić, trener rukometaša Sloge, nakon velike pobjede: Možemo igrati sa vodećima

Darko Dragičević
Dejan Vasilić, trener rukometaša Sloge, nakon velike pobjede: Možemo igrati sa vodećima

DOBOJ - Rukometaši Sloge su na startu prvenstva BiH pokazali da će biti veoma tvrd protivnik svim timovima na svom parketu. Dobojlije su savladale jednog od najvećih kandidata za titulu Slobodu iz Tuzle 33:32.

Jedan od derbija kola je opravdao očekivanja pa nijedna ekipa nije uspjela da se značajnije odlijepi. Tek u finišu Sloga je stekla tri gola viška (33:30), ali je Sloboda opasno zaprijetila.

Domaći tim su do trijumfa vodili Stanko Stanković sa devet te Dušan Miličević sa osam golova. Marino Gabrieri je u timu Slobode postigao 11 golova.

Trener Dejan Vasilić bio je prezadovoljan pobjedom.

- Savladali smo jednu od najboljih ekipa u BiH, tim koji ima šampionske ambicije. Oni su odlični, igraju u Evropi i imali su već zvanične mečeve. Mi želimo da napredujemo u odnosu na prošlu godinu i da bismo to uradili moramo da pobjeđujemo najbolje timove. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa najboljim ekipama i to me raduje. Igrači su odigrali sjajno, vratili se iz rezultatskog minusa, stekli prednost i zasluženo pobijedili. Na kraju smo reagovali brzopleto, mogli smo meč mirnije privesti kraju, ali kad bude pobijeđen ovakav tim onda ekipa zaslužuje sve čestitke - rekao je Vasilić.

Leotar je bio siguran na svom parketu i savladao je Čelik.

- Ušli smo u utakmicu ležerno, nismo ušli kako treba i uz uvažavanje rivala primili smo previše - 34 gola, što ne smije da se dešava. Ipak ovo je bio prvi meč i to se osjetilo. Ispravićemo greške kojih je bilo dosta, a prije svega pristup mora biti bolji. Fokus je sad na evropskim mečevima, slijede dueli koje svi čekaju i jasno je da moramo bolje -  rekao je bek Vladimir Stanković.

Rezultati 1. kola prvenstva BiH za rukometaše: Goražde - Konjuh 37:40, Leotar - Čelik 43:34, Izviđač - Maglaj 33.32, Sloga - Sloboda 33.32, Čapljina - Vogošća 22:32, Gračanica - Hercegovina 35:29. igrano sinoć Borac - Krivaja.

Sigurne Banjalučanke

Ovog vikenda počelo je takmičenje i u prvenstvu BiH za rukometašice, a banjalučki Borac je na gostovanju pobijedio Knežopoljku 26:17. U ostalim mečevima prvog kola postignuti su sljedeći rezultati: Ilidža - Krivaja 26:23, Krajina - Grude 25:41, Zrinjski - Sloga 2013 36:29, Izviđač - Hadžići 30:40.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana