Dejan Vasilić, trener rukometaša Sloge: Imamo svoju računicu

Dejan Kondić
Dejan Vasilić, trener rukometaša Sloge: Imamo svoju računicu

DOBOJ - Rukometaši dobojske Sloge od 19 časova gostuju u Ljubuškom kod ekipe Izviđača u zaostaloj utakmici prvog kola Premijer lige BiH.

Težak zadatak je pred timom Dejana Vasilića. Nakon poraza u Doboju od ekipe Vogošće (25:27) u duelu drugog prvenstvenog kola, njegov tim čeka okršaj sa možda i najvećim favoritom za titulu i to na njegovom terenu. Svjestan je mladi stručnjak izazova koji je pred Slogom, ali poručuje da Dobojlije imaju svoju računicu.

- Igramo protiv jedne od najkvalitetnijih ekipa u prvenstvu, ali ako budemo odigrali kao u prvom poluvremenu protiv Vogošće, imamo čemu da se nadamo. Pogotovo što su i oni umorni od evropskog dvomeča, ali ako ponovimo izdanje iz drugog dijela protiv Sarajlija, nemamo nikakve šanse u Ljubuškom - rekao je Vasilić.

Izviđač je protiv austrijskog Linca nakon boljeg izvođenja sedmeraca izborio plasman u drugo kolo Evropskog kupa. Svjesni su u Slogi da su se Ljubušaci potrošili u tom dvomeču, ali isto tako da mogu dati i više od maksimuma na krilima evropske euforije.

- Gledamo sebe, nadamo se da ćemo ispraviti početničke greške koje smo pravili protiv Vogošće. Moramo odigrati maksimalno svih 60 minuta, a ne samo 30. Igramo protiv dodatno motivisane ekipe, jer su se plasirali u narednu rundu u Evropi. Vjerujem da će maksimalno motivisano ući protiv nas, ali mi ipak vidimo svoju računicu i nadamo se da ih možemo iznenaditi. Idemo kompletni dolje, bez bijele zastave - poručio je Vasilić.

Jasno je da Slogi najveća opasnost prijeti od Miloša Kosa. Mladi bek ovog ljeta predvodio je juniorsku reprezentaciju Srbije do bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Portugaliji. Momak iz Kozarske Dubice i u ovu sezonu ušao je u velikom stilu. Protiv Linca je u dva susreta postigao 16 golova i biće pravi izazov za odbranu Dobojlija i golmana Milutina Bogdanovića.

Gračanica u Tuzli

U isto vrijeme kad i u Ljubuškom u Tuzli počinje (19 časova) i druga zaostala utakmica prvog kola Premijer lige BiH između Slobode i Gračanice. Obje ekipe su trijumfalno ušle u novu prvenstvenu sezonu. Inače susret je odgođen zbog obaveza Gračaničana u Evropi. Ekipa koju vodi Damir Doborac uspjela je da izbori plasman u drugo kolo Evropskog kupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana