Fudbaler Rudar Prijedora Aleksandar Radulović o nesuglasicama sa bivšim trenerom: Milenkoviću smo smetali Ivetić i ja

Siniša Kotaraš
Fudbaler Rudar Prijedora Aleksandar Radulović o nesuglasicama sa bivšim trenerom: Milenkoviću smo smetali Ivetić i ja

PRIJEDOR - Iskusni fudbaler sredine terena Rudar Prijedora Aleksandar Radulović ponovo je priključen prvom timu i biće na raspolaganju treneru Marku Tešiću u finišu jesenjeg dijela Premijer lige.

Pouzdani veznjak ljetos je "sklonjen u stranu" kada je dolaskom novog trenera Nikice Milenkovića zajedno sa Pericom Ivetićem postao "višak". Nekadašnji prvotimac Borca, Laktaša i Zrinjskog odlučio je da ostane u Rudaru i dokaže da za njega još ima mjesta na terenu.

- Sve je bilo u redu i ničim se nije moglo naslutiti da će se nešto iskomplikovati. Perica i ja smo prošli kompletne pripreme na Zlatiboru, bili ubjedljivo najaktivniji na treninzima i utakmicama. Čak su nas i članovi uprave koji su tada bili sa nama isticali za primjer. Međutim, dva dana prije povratka u Prijedor trener Milenković mi je, baš kao i Ivetiću, rekao kako nismo u njegovim planovima. Mislim da je to bilo veoma ružno i neprofesionalno, jer je mogao da sačeka da se vratimo pa da onda u Prijedoru sjednemo, popričamo i vidimo šta je u pitanju - rekao je Radulović u razgovoru za "Glas Srpske".

Iako zvanično nikada nije dobio objašnjenje za ovakvu odluku šefa stručnog štaba, Radulović je ipak odlučio da nastavi sa treninzima i strpljivo čeka novu šansu.

- Zaista nemam pojma da li su u pitanju neki menadžerski igrači koji moraju da igraju, da li su to neke stavke iz njihovih ugovora ili trenerova samovolja, ali me i ne interesuje. Znam samo da smo mu Ivetić i ja, kao najstariji i najiskusniji, smetali i da smo morali ispasti iz ekipe. Svoje obaveze sam savjesno i profesionalno ispunjavao - rekao je Radulović.

Ubrzo nakon povratka u Prijedor Ivetić je napustio Rudar, dok je Radulović odlučio da ostane.

- Imam ugovor do ljeta 2022. godine. Prema njemu trebalo je da treniram sa prvim timom, bez obzira da li ću igrati ili ne, ali je trener stalno tražio razlog da stvori neku tenziju između nas dvojice. Ne želeći sukobe, razgovarao sam sa tadašnjim predsjednikom Darkom Milunovićem i dogovorili smo se da radim individualno. Tako je i bilo, a klub je bio korektan i ispoštovao sve obaveze - kazao je Radulović.

Sve se promijenilo odlaskom trenera Nikice Milenkovića kojeg je na klupi zamijenio Marko Tešić pa je Aleksandar vraćen u prvi tim.

- To je moja svojevrsna pobjeda i sada jedva čekam da istrčim na teren. Nadam se da ću protiv Željezničara biti u zapisniku, a da li ću i zaigrati, isključivo je do trenera Tešića. Do kraja jeseni daću sve od sebe da u preostalim utakmicama budem na terenu - poručio je Radulović.

Školovanje za trenera

Na pitanje da li razmišlja o fudbalskoj penziji Radulović je poručio da ima namjeru da se sa loptom druži još dugo.

- Zaista ne razmišljam o kraju. Dok god se budem osjećao dobro kao sada, biću na terenu. Već su mi pune 34 i mnogi moji vršnjaci polako privode karijeru kraju. Želim da ostanem u fudbalu, imam trenersku B licencu, a želja mi je da jednog dana posjedujem i profi licencu. Vidjećemo kako će se to završiti - pojasnio je Radulović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana