Debakl Rudar Prijedora u Srebreniku

D.P.
Debakl Rudar Prijedora u Srebreniku

SREBRENIK - Ako je suditi po prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa BiH teško će se ostvariti želje šefa stručnog štaba Rudar Prijedora Bojana Krulja da se domognu naredne runde takmičenja, jer su njegovi izabranici poraženi na Gradskom stadionu u Srebreniku od Tuzla sitija sa 0:5.

Za goste iz grada na Sani kola su krenula nizbrdo sredinom prvog poluvremena.

Tuzla siti poveo je u 25. minutu iz sumnjivo dosuđenog penala, koji je uspješno realizovao Mićo Kuzmanović.

Prethodno je u kaznenom prostoru Prijedorčana pao Đorđe Pantelić i učinilo se da nije bilo jakog kontakta ni sa jednim fudbalerom gostiju, Međutim poslije dosuđenog jedanaesterca glavni sudija Mateo Musa iz Čitluka dodijelio je "rudaru" Eldaru Kamenčiću žuti karton.

To je dalo dodatni stimulans izabranicima Milena Bošnjakovića, koji su nastavili da pritiskaju prvoligaša iz Prijedora.

Takva igra urodila je plodom u 40. minutu, kada je poslije gužve u šesnaestercu i odbijene lopte Eldin Mehmedović povisio na 2:0.

Samo dva minuta kasnije snažnim putem sa 25 metara Damir Mehidić uzdrmao je stativu gola gostiju, koji je čuvao Kristijan Sekulić.

Domaći su do trećeg pogotka došli u 44. minutu kada je poslije centaršuta Mehidića Mehmedović šutirao glavom, a kapiten "rudara" Nemanja Pekija nespretno skurenuo loptu u vlastitu mrežu.

U nastavku susreta premijeerligaš iz Siminog Hana bio je zadovoljan visokim vođstvom, tako da su gosti po veoma teškom terenu dobili malo više prostora za igru.

Tako se Kamenčić u razmaku od samo tridesetak sekundi u 61. minutu dva puta našao u prilici, ali oba njegova šuta završila su zamalo pokraj stative. Šest minuta kasnije domaći su stigli i do četvrtog pogotka, drugom na utakmici Kuzmanovića.

Samo pola minuta kasnije isti igrač je stigao i do het-trika i tako najvjerovatnije zapečatio sudbinu "rudara" u Kup takmičenju, koji gotovo bez ikakve nade čekaju revanš u Prijedoru 15. marta.

U 79. minutu dosuđen je penal za Prijedorčane, ali je šut Mile Kovačevića odbranio Nevres Fejzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana