Darko Tavrić pomoćnik selektora rukometaša Srbije Tonija Đerone: Slovenci kao prelomnica

Dušan Repija
Darko Tavrić pomoćnik selektora rukometaša Srbije Tonija Đerone: Slovenci kao prelomnica

TREBINjE - Pred rukometašima Srbije su dvije možda i prelomne utakmice generacije, jer ishod baraža protiv Slovenije daće odgovor da li će “orlovi” nastaviti putem oporavka ili će promašiti još jedan ciklus.

Osim što je ulog plasman na Svjetsko prvenstvo ujedno je i karta ka Olimpijskim igrama u Parizu, a u slučaju neuspjeha selekcija Tonija Đerone ostaće da tavori u osrednjem redu svjetskog rukometa. Zato su španski stručnjak i pomoćnici već tri sedmice u konstantnoj komunikaciji, svako je dobio svoj zadatak pa i trener Leotara Darko Tavrić. Vremena za pripremu nema mnogo pošto će se reprezentativci okupiti u nedjelju, a prva utakmica je u srijedu u Celju.

- Vrlo je bitno da i momci iz Bundeslige stignu u nedelju da bismo bar nekoliko treninga odradili zajedno. Svi momci su zdravi i spremni, igraju u dobroj formi i verujem da ćemo uspeti odgovoriti teškom izazovu. Negde smo u prošlosti izgleda debelo zgrešili sudeći koliko nismo imali sreće. Na Evru smo dobili Francuze i trećeg šešira, sada Slovence koji su ubedljivo najjači mogući protivnik, ali od kukanja nema ništa. Moramo da učinimo sve kako bismo preskočili ovu prepreku - rekao je Tavrić za “Glas”.

Gledajući sastav Slovenaca jasno je da se “orlovi” susreću sa velikim izazovom. Selekcija koju je doskora predvodio Ljubomir Vranješ prolazi kroz period tranzicije, a umjesto srpsko/švedskog stručnjaka na klupi je sada Uroš Zorman.

- Dovoljno je da pročitate imena i sve je jasno. Skup odličnih individualaca koji će smenom na klupi sigurno zagristi još jače. Ipak, mi smo spremni. Odlučiće detalji jer nema gotovo nikakve razlike u kvalitetu. Spremamo se već dugo dvomeč sa Češkom bio je posvećen ovom što nas čeka - naglasio je Tavrić.

Revanš utakmica je 16. aprila u Kragujevcu, a u Šumadiji već vlada euforija.

- Savez je napravio sjajan potez odabirom domaćina, jer je rukomet u ovom gradu u ekspanziji. Očekujemo prepunu dvoranu i veliku podršku, zato moramo da budemo na najvišem mogućem u Celju - zaključio je Tavrić.

Spisak “orlova”

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar. Lijeva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić. Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek. Desna krila: Bogdan Radivojević, Darko Đukić. Bekovi: Petar Đorđić, Ilija Abutović, Uroš Borzaš, Stevan Sretenović, Lazar Kukić, Đorđe Đekić, Marko Milosavljević, Miloš Orbović, Jovica Nikolić, Nemanja Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana