Darko Tavrić odlazi s klupe Leotara: Najteže napustiti porodicu

Darko Dragičević
Darko Tavrić odlazi s klupe Leotara: Najteže napustiti porodicu

TREBINjE - Trener Rukometnog kluba Leotar Darko Tavrić napušta Trebinje. Utakmica protiv Hercegovine bila je posljednja za mladog stručnjaka koji je u Republiku Srpsku došao decembra 2018. godine i nakon toga s puno uspjeha vodio klub u proteklom periodu.

Leotar će pod njegovim vođstvom da odigra još samo jedan meč i to na gostovanju u Goraždu, nakon čega će napustiti trebinjski klub i posvetiti se novom izazovu, a to je mlada reprezentacija Katara.

- Za mene je sve ovo bilo veoma emotivno. Rukometni klub Leotar nije bio samo posao, već mi je u protekle četiri godine postao porodica, a od toga se najteže rastati, posebno nakon veoma uspješne saradnje u protekle četiri godine. Duel protiv Hercegovine bila mi je posljednja utakmica pred trebinjskom publikom i drago mi je što smo to odradili kako treba i ostvarili pobjedu kojom je ekipa ostala u trci za izlazak u Evropu. Čestitam svojim igračima na svemu što smo zajedno prošli u proteklom periodu. Mogu samo da zahvalim svima od igrača, saradnika u klubu, uprave do publike koja nas je podržavala u proteklom periodu - istakao je Tavrić.

Za grad na jugu Republike Srpske vezale su se vječne uspomene i to ne samo one u vezi s rukometom.

- Naravno da ću uvijek da budem vezan za Trebinje. U ovom gradu sam dobio najljepši poklon, oženio sam se, dobio dijete, stekao brojne i dobre prijatelje tako da ću biti zaista uvijek vezan za njega. Ali, dobio sam odličnu ponudu iz Katara da vodim njihovu mladu reprezentaciju. Vodiću ekipu još na gostovanju u Goraždu - poručio je Tavrić.

On ističe da navijači ne trebaju brinuti za budućnost rukometa u Trebinju i da će ekipa nastaviti istim putem.

- Sve će ostati isto. Ovo je prava ekipa profesionalaca. Ponosan sam na sve što smo napravili u protekle četiri godine. Od kvalitetnih rezultata, do odlične atmosfere. Hvala im na svemu i ko god da dođe imaće sjajnu grupu momaka željnih dodatnog napretka - istakao je na kraju trener Leotara.

Silovita Sloga

Rezultati 26. kolo: Gračanica - Vogošća 25:27, Izviđač - Krivaja 34:27, Iskra - Konjuh 30:31, Leotar - Hercegovina 32:26, Bosna - Goražde 31:34, Sloboda - Gradačac 33:23, Kakanj - Sloga 15:44, Borac - Maglaj 32:27. Plasman: Izviđač 44, Vogošća 37, Sloboda 36, Leotar 35, Gračanica 32, Konjuh 31, Krivaja 30, Maglaj 30, Sloga 28, Borac 26, Goražde 25, Hercegovina 22, Iskra 18, Bosna 11, Gradačac 8, Kakanj 2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana