Dar cijeloj Srpskoj: Otvorena "Majdov akademija"

Srna
Foto: Borislav Zdrinja

ISTOČNO SARAJEVO- Nemanja Majdov, organizator trećeg džudo kampa "Majdov akademija", izjavio je danas da na ovom sportskom događaju zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku besplatno učestvuju djeca iz svih dijelova Srpske.

"Zahvalnost predsjedniku Dodiku koji je drugi put zaredom, na moj prijedlog da djeci iz Srpske bude besplatno učešće, rekao `za našu djecu sve može`, tako da su došla djeca iz svih dijelova Republike", istakao je Majdov.

On je dodao da će na akademiji djeci prenositi znanje dva olimpijska, te jedan evropski šampion, ocijenivši da je ovo jedan od najljepših događaja u Srpskoj.

"Kada sam bio mali morao sam da idem svugdje po svijetu da bih učio, a sada smo doveli ljude našoj djeci. Očekujemo da budućnost bude dobra, da stvorimo nove ambasadore, nove šampione, jer naše vrijeme će proći, a treba neko da ostane poslije nas", rekao je Majdov novinarima nakon otvaranja akademije.

On je naglasio da će se organizatori narednih godina truditi da okupe što više djece, te zahvalio olimpijskim šampionima Fabiju Bazileu i Laši Šavdatuašviliju za dolazak u Istočno Sarajevo.

Dodik: "Majdov akademija" da postane prepoznatljiv svjetski događaj

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je danas u Istočnom Sarajevu želju da "Majdov akademija" narednih godina postane prepoznatljiv svjetski događaj, koji mora da bude podržan od svih institucija.

"To je važno jer se radi o mladim ljudima koji s ljubavlju treniraju i koji će sutra biti veliki šampioni i naslijediti ove koji sada njima prenose znanje. Znam koliko je /Majdov/ naporno trenirao da bi postigao sportske uspjehe, ali i ovo je ozbiljan napor i odgovornost da se organizuje ovakav jedan skup i, osim mladih, dovedu najveća imena ovog sporta", rekao je Dodik novinarima nakon otvaranja "Majdov akademije".

Dodik je rekao da je "Majdov akademija" dar Istočnom Sarajevu i cijeloj Republici Srpskoj.

"Sve ovo se ne bi desilo bez uspjeha koje je Nemanja ostvario, njegove porodice, kluba i ljubavi prema Istočnom Sarajevu, Republici Srpskoj i Srbiji. Samo čovjek koji ima ovakvu emociju može da prihvati odgovornost i da skupi više od 800 mladih takmičara iz velikog broja zemalja. Velika je to organizacija i logistika. Moje čestitke", naglasio je Dodik.

Predsjednik Srpske je poručio da će podržati sve napore koje Majdov bude ulagao, naglasivši da je njegov fan.

"Mogu da svjedočim o jednom dobrom čovjeku i domaćinu. I njegov mali sin se već ponaša kao ozbiljan šampion. Mislim da građani Istočnog Sarajeva mogu da budu zadovoljni i srećni, a ja u ime Srpske zahvaljujem `Majdov akademiji` što je organizovala ovako nešto. Imena koja su ovdje sigurno će prenijeti slavu ovog okupljanja i šire i to će biti vijest za mnoge sportske časopise", rekao je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Istočnom Sarajevu otvorio treći džudo kamp "Majdov akademija", u organizaciji srpskog džudiste Nemanje Majdova, na kojem učestvuje više od 800 učesnika iz 24 zemlje sa tri kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana