Danijel Šarić, predsjednik Organizacionog odbora rukometnog TV turnira šampiona: Vraćamo stari sjaj

Darko Dragičević
Danijel Šarić, predsjednik Organizacionog odbora rukometnog TV turnira šampiona: Vraćamo stari sjaj

DOHA - Doboj će polovinom avgusta ponovo biti centar evropskog rukometa. Tradicionalni, 54. TV turnir šampiona okupiće vrhunske ekipe, a domaćin privodi kraju pripreme za ovu manifestaciju.

Predsjednik Organizacionog odbora Danijel Šarić ističe da je gotovo sve spremno za start manifestacije i da već sada imaju pozitivne reakcije, što pokazuje da su na pravom putu.

- Potrudili smo se da TV turniru šampiona vratimo stari sjaj. Da na turnir dovedemo renomirane rukometne klubove i da ponovo postane brend kojim će se ponositi Doboj i Republike Srpska. Mislim da smo na dobrom putu i već sad imamo pozitivne reakcije, ne samo iz našeg okruženja već i iz Evrope. Ljudi su prepoznali naš entuzijazam i o turniru se opet priča u najljepšem svjetlu - istakao je Šarić.

Turnir zvanično počinje 14. avgusta, a na njemu će učestvovati Barselona, Monpelje, Eurofarm Pelister, Vojvodina, Zagreb, Celje Pivovarna Laško, Al Ahli i domaćin Sloga

- Novitet je svakako da ćemo prvi put imati otvaranje u večernjim satima u ponedjeljak, 14. avgusta, u 20.30 časova. Turnir će otvoriti predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, kojem zahvaljujemo na podršci, kao i gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću, jer su to naši najveći sponzori. Prije toga će biti održana parada sporta u 18 časova, a nakon otvaranja biće odigrana i prva utakmica između Sloge i Monpeljea. Ulaz na otvaranje i prvi dan biće slobodan pa je to prilika za sve da dođu i uživaju. Biće tu još noviteta poput fan-zone i brojnih iznenađenja tokom turnira pa pozivamo sve da nas posjete, a zainteresovanih ima i iz Evrope - dodao je Šarić.

Proslavljeni rukometni golman ističe da je jedan od najtežih zadataka svakako obezbijediti dolazak kvalitetnih ekipa zbog priprema.

- Uz finansije to je svakako najteži dio posla. Klubovi godinu dana unaprijed planiraju svoje pripreme, tako da morate brzo da reagujete. Uložili smo veliki napor da dovedemo što kvalitetnije timove. Moja želja je da u Doboj opet dovedemo neki od njemačkih klubova. Bundesliga počinje rano sedam dana nakon turnira, tako da je to veoma teško, ali to je neki od naših dugoročnih ciljeva da na njemu igra bundesligaš. Nadamo se da će lijepa slika koju ćemo nadam se poslati u svijet ove godine biti najbolja pozivnica za naredne godine - poručio je prvi čovjek organizacije.

Tokom turnira 17. i 18. avgusta gosti Doboja biće članovi rukometne reprezentacije Jugoslavije, koja je osvojila zlato na Svjetskom prvenstvu 1986. godine.

- Drago nam je što ćemo ih ugostiti u Doboju, ovo je njihovo prvo okupljanje nakon toliko godina. Biće tu treneri Zoran Živković i Abas Arslanagić uz većinu igrača. Biće naši gosti i pred finale će izaći pred publiku da im još jednom zahvalimo na svemu što su uradili za naš sport. Imao sam tu sreću da me većina njih trenirala. Od onih koji su se posvetili trenerskom poslu vodili su me Arslanagić, Arnautović, Živković, Vujović, Vuković, Cvetković, a jedino me nisu trenirali Rnić i Isaković - poručio je Šarić.

Raspored: ponedjeljak, 14. avgust: 18 časova Parada sporta, 20.30 svečano otvaranje, 21.15 Monpelje - Sloga, utorak: 17.20 Barselona - Vojvodina, 19.10 Al Ahli - Pelister, 21.00 Zagreb - Celje, srijeda: 15.30 Sloga - Pelister, 17.20 Barselona - Zagreb, 19.10 Vojvodina - Celje, 21.00 Monpelje - Al Ahli, četvrtak: 15.20 Al Ahli - Sloga, 17.20 Zagreb - Vojvodina, 19.10 Monpelje - Pelister 21. 00 Celje - Barselona, petak: 10.00 utakmica za sedmo mjesto, 12.00 utakmica za peto mjesto, 17.20 utakmica za treće mjesto, 20.15 finale, 22.00 zatvaranje.

Ulaznice u prodaji

Na dan svečanog otvaranja turnira ulaz će biti slobodan, dok će narednih dana dnevna karta koštati 10 maraka i za nju će gledaoci moći da pogledaju po četiri meča. Organizator je pripremio i paket za kompletan turnir, čija je cijena 30 konvertibilnih maraka. Ulaznice su već u prodaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana